<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144213" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мечето Падин...

Желаещите да отдадат почит към Елизабет II трябва да избягват мечета Падингтън и други нефлорални предмети

13 Септември 2022
0 452

Желаещите да отдадат почит към кралица Елизабет II да избягват мечета Падингтън и други нефлорални предмети. Това посъветваха от Кралските паркове, цитирани от The Guardian, относно продължаващите вече пети ден поклонения. Препоръката има за цел да направи проявата на скръб по-екологична.

От службата на кралските паркове, отговаряща за две хиляди хектара земи в и около Лондон, съветват поданиците на Короната да оставят цветя без опаковки, както и “органични и подлежащи на компостиране материали”.

Необичайната на пръв поглед покана се корени във все по-масовото оставяне на символични предмети като сандвичи с мармалад, плюшени играчки и други в знак на почит към най-дълго управлявалия английски монарх.

Мечето Падингтън остави на кралицата сандвич с мармалад „за по-късно“

“Молим посетителите да свалят опаковките от флоралните предмети и да ги поставят в предоставените за целта контейнери. Това ще ги запази за по-дълго време и ще подпомогне разграждането им”, се казва в съобщението, публикувано на официалния сайт на службата.

Мечето Падингтън се присъедини към чаеното парти на кралица Елизабет II (видео)

Мечето Падингтън и сандвичът с мармалад

Практиката да се оставят мечета Падингтън дойде от видео, публикувано неотдавна в чест на платинения юбилей от възкачането на трона на Елизабет II. В него въпросното мече пие чай с Нейно Величество. В края на шеговитото видео мечето се обръща към британската кралица с думите: “Честит юбилей, Ваше Височество и… благодаря Ви за всичко!”

Желаещите да отдадат почит към Елизабет II трябва да избягват мечета Падингтън и други нефлорални предмети
Wikipedia

Кралските паркове (The Royal Parks) са територия в околностите на Лондон, която в миналото се е ползвала за отмора на кралското семейство. Най-вече за лов. Някои от тях вече са с отворен достъп за граждани. Такива са Хайд Парк, Кенсингтън Гардънс, Гринуич парк и др. Те са любимо място за лондончани и туристите в британската столица.

Желаещите да отдадат почит към Кралицата да избягват мечета Падингтън и други нефлорални предмети

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции