<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103286" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отстраниха г...

Позволиха на жените в Кувейт да бъдат бойци в армията (снимки)

13 Октомври 2021
0 77

Жените в Кувейт вече могат да бъдат бойци в армията, съобщава NOVA.

Кувейтските жени получиха право на глас през 2005 година

За първи път кувейтските жени ще могат да се запишат в армията на бойни длъжности. Това се случва, след като години наред те бяха ограничени до граждански функции, съобщиха от армията във вторник.

Instagram звезда от Кувейт се възмути от това, че прислугата ще има право да почива

Министърът на отбраната Хамад Джабер ал-Али ал-Сабах заяви, че е отворена вратата за жените да се присъединят към различни бойни звания, включително като офицери, съобщиха въоръжените сили на Кувейт.

“Дойде време кувейтските жени да получат възможност да влязат в кувейтската армия рамо до рамо със своите братя”, заяви министърът в коментар, предаден от държавната информационна агенция КУНА.

Кувейтските жени получиха право на глас през 2005 г. и активно участват в кабинета и парламента, въпреки че не получиха места в настоящия парламент.

За разлика от други страни от Персийския залив кувейтският парламент има законодателна власт и е известно, че депутатите отправят предизвикателства към правителството и кралските особи.

Жените в Кувейт вече могат да бъдат бойци в армията (снимки)

Източник: NOVA

Жените в Кувейт вече могат да бъдат бойци в армията

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции