<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170563" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момичетата о...

Жителите на Трилистник заплашват да бойкотират изборите (видео)

19 Март 2023
0 105

Жителите на Трилистник заплашват да бойкотират изборите. Хората от пловдивското село блокираха по обяд пътя към АМ „Тракия“ с искания коритото на река Стряма да бъде почистено. Преди половин година над 100 къщи бяха наводнени, а стотици тонове земеделска продукция беше унищожена.

„6 месеца след наводнението реката не е почистена. Искаме институциите да си свършат работата“, казаха демонстрантите пред NOVA. Те заявиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще бойкотират парламентарните избори на 2 април.

Хората са в постоянен страх от водата

Преди десетина дни хората се събраха в центъра на селото, за да напомнят за проблема, който не се решава вече повече от шест месеца. Те споделиха тогава, че живеят в страх, че водата ще дойде отново и ще ги залее.

Жителите на Трилистник заплашват да бойкотират изборите (видео)

„Ако дойде пак снеготопенето отгоре, то заляти сме и втори път, и трети път. Вчера съм стояла през нощта навън, за да гледам водата, да не би да дойде. Първата година водата заля целия първи етаж от къщата. Изчистили сме го до тухла. Досега сме хвърлили 20 000 лева и оттук нататък все едно нищо не сме направили. И ако ни залее отново не знам какво трябва да направим – трябва да се избесим. Защото ние си обираме спестените пари и ги влагаме, а водата пак ще ни залее“, разказа тогава жена на селото.

Жителите са писали до „Напоителни системи“, до областни управители, различни министерства. Отговорът е винаги един и същ -, „знаем за проблема, нямаме пари“

Жители на наводненото село Трилистник: Ако водата ни залее отново, трябва да се бесим (видео)

„Моля се на министрите на земеделието, околната среда и водите и на регионалното развитие да дойдат при нас, за да се реши 10-годишната сага. 10 години ние пишем до „Напоителни системи”, „Басейнова дирекция”, Областна управа, до министерството”, каза кметът на селото Мирчо Петров и призова за помощ. 

Жителите на Трилистник заплашват да бойкотират изборите (видео)

Сега хората са готови да стигнат до край в борбата си и дават срок от 10 дни на институциите да предприемат действия.

Жителите на Трилистник заплашват да бойкотират изборите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции