<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149975" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: New York Times пока...

Журналистката Ксения Собчак се завърна в Русия?

07 Ноември 2022
0 179

Журналистката Ксения Собчак се завърна в Русия. Новината разпространи РИА Новости, позовавайки се на източници, останали неназовани. Според очевидци Собчак е влязла в родината си през границата с Латвия. Тя е била придружена от съпруга си Константин Богомилов, пише Telegram каналът Mash.

Дъщерята на бивш кмет на Санкт Петербург е избягала от Русия

Собчак избяга от Русия в края на миналия месец през Беларус до Литва, след като бе обвинена в изнудването на дългогодишния приятел на президента Путин Сергей Чемезов. Според властите тя и нейни съдружници са поискали подкуп от директора на държавната компания Ростех в размер на 11 милиона рубли.

Тогава ТАСС съобщи, че полицията е получила заповед от следовател да задържи Собчак, “но тя е успяла да избяга”. По-късно, пак според агенцията, следователят от МВР е отменил заповедта за арест. Адвокатът на Собчак Сергей Бадамшин заяви в същото време, че тя “не е имала и няма статут на заподозрян или обвиняем по делото”.

Коя е Ксения Собчак

Ксения Собчак е известна в Русия като телевизионна водеща и светска знаменитост, кандидатирала се е за президент. Баща й Анатолий Собчак беше политически наставник на Владимир Путин. В деня на напускането ѝ в дома ѝ е извършен обиск. В същото време бе арестуван нейният търговски директор Кирил Суханов.

Журналистката Ксения Собчак се завърна в Русия?

Собчак нарече ареста на Суханов натиск върху нея заради журналистическата ѝ дейност. Тя има повече от три милиона абонати на канала си в YouTube и по 1,5 милиона в Telegram каналите Bloody Lady и Beware the News. Собчак също така е свидетел по друго дело, в центъра на което е името на режисьора Никита Михалков.

Има ли недосегаеми в руския елит след бягството на Ксения Собчак?

Новината за завръщането ѝ в страната не е коментирана от самата Собчак нито на живо, нито в социалните мрежи. Миналата седмица нейната майка заяви, че дъщеря ѝ ще се върне в Русия “много скоро”. Сега тя е отказала коментар.

Журналистката Ксения Собчак се завърна в Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции