Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Наказателен кодекс: Чл. 325а. (2)

Чл. 325а. (2) Наказанието за организиране на боеве с животни е лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 50 000 лева, когато деянието е извършено повторно, с цел заснемане; когато на боевете присъства малолетно или непълнолетно лице; когато боевете се заснемат с цел разпространение.

Скрий
Наказателен кодекс: Чл. 325а. (1)

Чл. 325а. (1) Който организира или участва в провеждането на боеве с животни, отглежда, тренира или предоставя животни за боеве, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева. 

Виж повече
Наказателен кодекс: Чл. 325а. (3)

Чл. 325а. (3) Който организира или участва в залагания при боеве с животни се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от 5 000 до 50 000 лв. 

Виж повече
Наказателен кодекс: Чл. 325б. (1)

Чл. 325б. (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева.

Виж повече
Закон за защита на животните: Чл. 21.

Чл. 21. Забранява се внасяне, придобиване, продажба, притежаване и отглеждане на екземпляри от разред примати и на диви котки, с изключение на зоологически градини и спасителни центрове.

Виж повече
Закон за защита на животните: (2)

Забраняват се придобиването и отглеждането на защитени животински видове по чл. 37 и 47 от Закона за биологичното разнообразие.

Виж повече
Закон за защита на животните: Чл. 27. (1)

Чл. 27. (1) Забранява се използването на диви бозайници, включително видове от разред примати в циркове, вариетета и други увеселителни заведения.

Виж повече
Закон за защита на животните: Чл. 59. (3)

Чл. 59. (3) Органите на местната власт осъществяват контрол за изоставяне на животни на територията на общината; за идентификация и регистрация на кучета; за спазване изискванията за защита на животните в приютите на територията на съответната община;

Виж повече