<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80824" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Удъл...

Акад. Петрунов: Ваксината е единственият начин да се спасим (видео)

30 Декември 2020
0 385

“Мисля, че всеки българин трябва много добре да разбере, че това е единственият начин да излезем от тази пандемия и да се спасим“.

Това заяви в предаването „Здравей, България“ по NOVA имунологът и алерголог и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) акад. д-р Богдан Петрунов.

Акад. Петрунов: Ваксината е единственият начин да се спасим (видео)

„Категорично не се срахувам от ваксината. Вярвам в науката и медицината. Освен това съм и много добре запознат с тези препарати и процесът по произвеждането им. Занимавал съм се с ваксини над 50 години. Сигурен съм във възможносттите им да ни спасят. Що се касае до безопасността, аз съм убеден, че няма от какво да се страхуваме. Ваксината може да даде някои реакции, но те дори не са странични ефекти. Това се нарича реактогенност, което означава реакция на нашия организъм към ваксината. Заради чувствителността телата ни реагират по различен начин, но това не са странични реакции“, обясни специалистът.

Той добави, че няма данни за вредно влияние на ваксините при проведеното проучване с над 45 хиляди души. 

“Става дума за нова категория ваксини, които до този момент не са правени. С тях не се вкарва нищо живо в организма, а само една платформа, която е обучена да го разпознава. Не виждам абсолютно нищо опасно в това”, каза още акад. Петрунов.

Акад. Петрунов: Ваксината е единственият начин да се спасим (видео)
Проф. Люк Монтание

Акад. Петрунов коментира и прогнозирането на видния вирусолог Люк Монтание за възможни усложнения вследствие на ваксината в период от 3-5 години, включително и вероятни заболявания.

“Аз мисля, че той вече не е в курса на нещата. Но тука ние от всякакво лекарство, което взимаме, каквато и да е намеса в човешкия организъм, може да имаме някакви последствия. Не ако започнеме да разсъждаваме по тази линия, трябва да спреме да приемам каквито и да е лекарства, да спреме да приемаме вода даже”, обобщи Богдан Петрунов.

Източник: NOVA, „Здравей, България“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции