<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32524" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Американска водеща потресе Шотландия с убийства на диви животни (снимки)

26 Октомври 2018
0 2410

Шотландското правителство преразглежда законите за ловуване на животни, след като снимка на американка с трупа на убита коза по време на лов в страната обиколи социалните медии, пише Ню Йорк Таймс.

 

 

 

Лариса Суитлик, чийто акаунт в Twitter показва, че е от Флорида и е водеща на шоу, наречено Larysa Unleashed по канадската телевизия Wild TV, публикува снимката с мъртвото животно в акаунта си в Инстаграм. "Красива дива коза тук на остров Ислей в Шотландия", пише жената, която се описва в Twitter като "професионален ловец и рибар". "Такъв забавен лов", разказва още тя.

 

 

 

""

 

Американката пусна в социалните мрежи снимки и на други мъртви животни, застреляни по време на лов: включително овен и червен елен. Изглежда, че се е радвала да похапва от месото на елена и да публикува изображения на разфасовки месо със зеленчуци, пишейки: "Нищо по-добро: да се наслаждаваш на това, което ловуваш! Свежият червен елен от нашия лов в планините на Шотландия!"

 

 

Ловът, или по-скоро излагането на животински трофеи, се превърна в нещо модерно в социалните медии. Така синовете на президента Тръмп с гордост показват своите трофеи в Instagram, Facebook и Twitter.

 

 

 

Докато много защитници на лова намират това за нормално, други го смятат за ненужна вреда за околната среда и животните, които се разхождат в дивата природа. Но въпросът е по-сложен от обикновения сблъсък на културите. Някои страни като Зимбабве насърчават лова на едър дивеч като източник на доходи, например.

 

 

Но много изследвания ясно показват, че ловът може да бъде опустошителен за застрашените популации. Проучване, публикувано през 2010 г. от Крейг Пекър от университета в Минесота, установи, че спортният лов пряко допринася за изчезването на лъвовете като вид в повечето ловни райони на Танзания.

 

 

 

 

Тази година САЩ позволиха на ловците да внасят едри дивечови трофеи, включително слонски бивни и лъвски кожи, придобити в някои африкански страни, премахвайки старата забрана на Барак Обама. Но за природозащитниците и любителите на животните, просто няма извинение за лова.

 

 

Сара Мойес, говорителка на OneKind – организация, посветена на прекратяването на жестокостите над животните в Шотландия, заяви в обръщение: "Изключително шокиращо е да видим тези снимки на Лариса Суитлик и други ловци. Това не е вид туризъм, който трябва да насърчаваме в Шотландия. Това не може да се случва в 21-ви век".

 

 

Сред публичните личности, които се възмутиха от снимките, беше Джуди Мъри, майката на шотландската тенис звезда Анди Мъри. 

 

 

Майкъл Ръсел, член на шотландския парламент, заяви, че ще повдигне въпроса "по спешност" пред министъра на околната среда Розана Кънингам. В отговор Кънингам обеща да проучи и промени настоящото закондателство.

 

 

Шотландският министър-председател Никола Стърджън също написа в Twitter, че правителството ще "преразгледа сегашната ситуация и ще прецени дали са необходими промени в закона".

 

Източник: Ню Йорк Таймс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции