<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Арестуваха банкова служителка във Варна, присвоила около 1 милион лева от клиенти

27 Ноември 2019
0 1860

Задръжаха бакова служителка от Варна, присвоила около 1 милиона лева.Огромната сума е била присвоена от вложители в банката. В момента се изяснява точно колко клиенти са засегнати и какъв е точният размер на откраднатите пари. Установява се и механизмът за присвояването им.

 

МЛАДОЖЕНЕЦ ОБРА БАНКА, ЗА ДА КУПИ ПРЪСТЕН И ДА ПЛАТИ РЕСТОРАНТА НА СВАТБАТА СИ (СНИМКИ)

 

Сигнал за престъплението е подала самата банка. Проверява се дали задържаната 38-годишна жена е имала и съучастници. Засега само тя е привлечена като обвиняема.

 

 

""

 

 

Присвояването е в особено големи размери, а предвиденото наказание за такова престъпление е от 10 до 20 години затвор и конфискация на имущество, съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, цитиран от "Фокус".

 

 

""

 

 

Служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно. Инициалите ѝ са Н.Г.Й. Според прокурор Конов престъплението представлява особено тежък случай. „Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни“, каза още той.

 

По думите му от банката са оказали пълно съдействие. Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства. Служителката в българска банка е задържана за 72 часа. Според прокурор Конов различни доказателства, както и около 30 000 лева са били иззети досега и от трето лице. „Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления“, уточни комисар Даниел Пашов от полицията във Варна.

 

 

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции