<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Атаката срещу НАП ще остане ненаказана

15 Юли 2019
0 2127

Хакерската атака срещу НАП, ще остане ненаказана и неназована. От стратигически "съображения."

 

Това пише в профила си във фейсбук Илиан Василев. Той припомня, че когато наскоро компютърен специалист от Стара Загора показа колко лесно могат да се източат данните от системите на общината, бе арестуван. Сега обаче едва ли може да се очаква нещо подобно.

"Когато наше момче от Стара Загора им каза, че киберсигурността им е нулева – го арестуваха. Сега чуждите хакери им се изсмяха в лицето – "състоянието на сигурността е пародийно".

Ударът е премерен и точно в слабото място, което се знае от всички и от години. И точно в навечерието на гласуването за Ф-16. До тук ясно е нали Кой?

Когато ни атакуваха по време на предишни избори сайтове на ключови институции си траяхме и не посмяхме, в това число премиера Борисов, да каже публично кой ни атакува. Не го сторихме и в няколкото пъти след това, когато бяхме обект на нови атаки, от същите хора. Снишавахме се, снишавахме, уж политически, още повече геостратегически и …. накрая станахме за смях. Защото държавата ни не може да ни защити – тези данни утре могат да бъдат използвани срещу нас – за сделки, за кражби, за интриги, за изнудване, за насочване на криминалния контингент. И ако тръгнем да съдим правителството за това че не ни е защитило данните сигурно ще спечелим. Но от това сигурността ни няма да се повиши, докато същите хора остават на власт и вземат същите решения.

И накрая нямаме нито електронно правителство, нито кибер сигурност – докато усвояваме стотици милиони в тази посока останахме като голи охлюви.

Тези хакери са казали истината – защитата ни е пародия.

 

Фейсбук на Илиан Василев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции