<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31206" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Баба Дора про...

Баба Дора притисна министър Порожанов, той призна, че в нейното стадо няма чума? (видео)

19 Юли 2018
0 30338

"При леля Дора няма констатирана положителна проба, ето казвам го. Има констатирана положителна проба в самото село Шарково", обяви земеделският министър Румен Порожанов по време на изключително напрегната среща с животновъди в град Болярово.

 

 

Министърът се обърна към жената и каза, че в момента в който се направи дезинфекцията и се вдигне карантината, тя ще получи стадо от 100 кози независимо от обезщетенията, пише actualno.com.

 

Преди броени часове Порожанов посочи, че две са стадата, в които има констатирана положителна проба за чума по дребните преживни животни. Едното е на баба Дора, другото е в град Болярово. Ще отложим обаче евтаназията "за малко време", а дезинфекцията за цялото място се извършва по специални указания, подчерта тогава Порожанов.

Борбената баба Дора днес отиде в Болярово, за да се срещне с Румен Порожанов. Жената искаше да попита лично министъра как са констатирали положителна проба за чума в стадото й, след като такава изобщо не е взета?! По думите й първата взета пробе е била отрицателна, а втора не е взимана. Как така отрицателната стана положителна, пита жената.

 

Баба Дора твърди още, че животните са видимо здрави и за последните 28 дни нито едно не е заболяло или умряло. Ще ги убият само през трупа ми, закани се тя.

 

Междувременно със своя заповед директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев обяви вторично огнище на чумата по дребните преживни животни в град Болярово. Огнището е вторично, защото е възникнало в стадо, чийто собственик има роднинска връзка с фермер от село Крайново, където преди това беше открито огнище, т.е. то е свързано с вече установен случай.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции