<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41953" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Балон, пълен с канабис, престоял 18 години в носа на мъж, без да подозира

01 Ноември 2019
0 12607

Лекарите в Австралия отстраниха балон, пълен с канабис, от носа на мъж. Това се случило 18 години, след като той направил опит за контрабанда в затвор, според медицинско списание, цитирано от Индипендънт.

 

Мъжът, който тогава бил зад решетките, получил малко количество канабис от приятелката си, когато тя го посетила в затвора. Тя му предала наркотика вътре в гумен балон, според статия на „Британски медицински журнал“.

 

„За да избегне намирането, мъжът поставил пакета в дясната си ноздра“, се отбелязва в доклада. "Въпреки ефективното внасяне на пакета покрай охраната на затвора, той случайно бутнал пакета по-дълбоко в ноздрата и погрешно сметнал, че го е погълнал."

Мъжът, който вече е на 48 години, прекарал следващите 18 години, без да знае, че наркотиците са в носа му. През това време балонът се втвърдил в ринолит – камък, който може да се развие в ноздрата и да я запуши.

 

Затворникът е страдал години от синусови инфекции, запушвания на носа и главоболия, но не е знаел причината. В крайна сметка чрез компютърна томография на мозъка, наредена поради главоболието, е открит предмет в ноздрата му.

 

Допълнителни тестове разкриват „твърда сива маса в дясната носна кухина“, казват изследователите.

Три месеца след операцията по отстраняване, мъжът казал на лекарите, че симптомите му са изчезнали.

 

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции