<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37402" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Баретите хвърлили светлинна граната в една от къщите в Костенец

16 Май 2019
0 2262

Главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов излезе със специално изявление за издирването на заподозрения за две убийства в Костенец Стоян Зайков, което продължава безуспешно вече седми ден.

 

"Издирването на заподозрения продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим, е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които, за съжаление, и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен", заяви той, цитиран от пресцентъра на МВР.

 

Главният секретар подчерта, че трябва да се спре с подаването на фалшиви сигнали, които затрудняват работата на служителите.

 

Той уточни, че действията са във вътрешността и в периферията на Костенец.

 

""

Ивайло Иванов

 

"Двете убийства по динамика на престъпленията не си приличат, нямаме категорични данни, че извършителят е един и същ. Единственото, което към момента можем да кажем със сигурност, е часът на смъртта е на 14 май вечерта. Според събраните данни е използван ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да кажем категорично вида на оръжието. Следи от взлом няма в къщата, където е намерено тялото на втория убит. Още не са готови назначените експертизите, които могат да ни дадат по-голяма категоричност, за да кажем, дали извършителят е един и същ. И в двата случая нямаме данни за съучастници. Получихме съобщение, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", заяви още Иванов.

 

"Нашата основна цел е да гарантираме живота и здравето на гражданите, да гарантираме живота и здравето на полицаите, затова обмисляме всеки един ход, използваме само специално обучени служители. Още от самото начало работим и с нашите психолози. Денонощно сме тук и ще си тръгнем само когато случаят приключи", категоричен бе главният секретар.

 

Той още веднъж апелира хората да подават сигнали в полицията и да не предприемат самостоятелни действия, защото издирваният е опасен.

 

Първоначално беше убита 38-годишната собственичка на погребална агенция и фризьорски салон Милена Шишкова, от която Стоян Зайков има 15-годишен син. Няколко дни по-късно, докато полицията го издирваше под дърво и камък, беше намерен застрелян в дома си 42-годишният Валентин Петров – съсед и трети братовчед на издирвания мъж.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции