<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35731" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бившата болногледачка на Стивън Хокинг била уволнена заради системни нарушения

12 Март 2019
0 3117

Една от бившите медицински сестри, които са се грижили за учения Стивън Хокинг, е бил отстранена, след като Съветът по сестринство и акушерство решил, че „не тя е осигурила стандартите за добра професионална грижа, която очакваме и които професор Хокинг заслужава”.

 

 

 

61-годишната Патриша Дауди се е сблъсквала с многобройни обвинения за неправомерно поведение по отношение на грижата, която предоставя на видния физик, включително финансови нарушениея, нечестност, непредоставяне на подходяща грижа и други. Казва се също, че тя не е имала небходимата квалификация.

 

 

Хокинг почина през март миналата година в дома си в Кеймбридж, на 76 години.

 

 

Дауди работила за учения в продължение на осем години. През 2016 г. й е връчена заповед за временно спиране на работа заради неправомерно поведение.

 

 

От Съветът по сестринство и акушерство заявиха, че на Дауди вече няма да бъде позволено да практикува като медицинска сестра.

 

 

Хокинг, автор на Кратка история на времето, е диагностициран с болестта на Лу Гериг през 1963 г. на 21-годишна възраст. Лекарите очаквали той да живее само още две години; въпреки това той имаше форма на болестта, която прогресираше по-бавно от обикновено.

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции