<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40558" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бившият главен редактор на "Дума": Обвиненията в шпионаж са нелепи

10 Септември 2019
0 318

Бившият главен редактор на в. "Дума" Юрий Борисов проговори за първи път, след като вчера бе съобщено, че е арестуван по обвинение в шпионаж. Той заяви, че това обвинение е нелепо, пише Сега.

 

БИВШИЯТ ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК "ДУМА" Е АРЕСТУВАН ПО ОБВИНЕНИЕ В ШПИОНАЖ

 

"Искам факт, който навежда за мисълта за шпионска дейност. Толкова са нелепи обвиненията в шпионаж, че аз нямам никаква нужда от адвокатска защита. Мога да се защитавам сам", каза Борисов пред Нова тв.

 

Снощи той бе освободен от ареста, а от държавното следствие съобщиха, че е бил разпитван като свидетел.

 

„Това обвинение е много тежко. Три разпита, общо 4 часа, никой не ми предложи да коментирам факти”, каза още Борисов и добави, че часове наред го питали единствено "получавали ли сте пари, давали ли сте информация".

 

„Мисля, че имаше желание за сплашване. Ген. Леонид Решетников си е един пенсионер. Бивш директор на Института за стратегически изследвания на Русия към президента. Познаваме се във връзка с дейността на движение „Русофили”, във връзка с православни активности. Не мога да разбера, че това познанство е нещо криминално”, каза бившият главен редактор на "Дума".

 

Той обясни, че е разпитван за конкретно проучване, направено между  2011-2014 г.

 

„Социологическите изследвания не са евтини. Има едно социологическо изследване, което, когато аз бях главен редактор, беше поръчано и платено от фирмата, която издава вестника. Движение „Русофили” има различни дейности. От едни хора се взимат дарения за паметници, от други – за изучаване на руски езици, трети – за фестивали”, заяви Борисов по повод на финансирането на движението.

 

Във връзка с познанството му с Константин Малофеев, Юрий Борисов заяви, че няма информация той да се е интересувал от дейността на движение „Русофили”.

 

В момента Борисов е един от секретарите на Националното движение "Русофили".

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции