<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бившият шеф на Renault избяга в калъф на музикален инструмент от Япония

02 Януари 2020
0 2199

Бившият изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е организирал бягството си от японската съдебна система в стила на Джеймс Бонд, пише Клуб Z.

 

Според ливанската телевизия MTV, 65-годишният мендижър е избягал с изящен трик от апартамента си в Токио, където пребиваваше под наблюдение, след като бе пуснат под гаранция от ареста.

 

Твърди се, че „паравоенна група“, прикрита като музикална коледна група, го е посетила в неделя. След "концерта" Гон е бил отведен покрай нищо неподозиращите охранители в дървен калъф за инструменти до летището и е напуснал страната.

 

АДВОКАТЪТ НА КАРЛОС ГОН СЕ ИЗВИНИ ЗА ДЕГИЗИРОВКАТА (ВИДЕО)

 

След спиране в Турция, веднага е отпътувал до родината си Ливан. Бейрут е настоял едва преди седмица пред японските власти мъжът да бъдат пуснати до родината си.

 

Ливан води кампания за завръщането на Гон от няколко месеца. Освен френски и бразилски паспорт, мултинационалният мениджър има и ливански. По този начин той може да избегне планираните съдебни производства и в случай на осъждаща присъда – затвор за няколко години.

 

КАРЛОС ГОН НАПУСНА ЗАТВОРА ПОД ГАРАНЦИЯ ОТ $8,9 МЛН.

 

Припомняме, че в Япония мъжът беше обвинен в нарушаване на законите за финансовите пазари и присвояване на средства на дружеството. Според прокуратурата, Карлос Гон е декларирал в отчетите на дружеството му твърде ниски доходи и така е отклонявал парите на компанията директно и косвено за себе си и семейството си.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции