<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бизнесът настоява НАП да отложи смяната на касовите апарати

07 Февруари 2019
0 502

Представителите на бизнеса все повече настояват Националната агенция по приходите да отложи смяната на касовите апарати. Припомняме, че тази смяна трябва да се случи до 31 март.

 

 

 

Вчера се състоя консултативен съвет към Националната агенция за приходите (НАП) в разширен състав, на който за пореден път е обсъждан проблемът с касовите апарати. Участвали са фирми и сдружения от бранша, ангажиран с производството на касови апарати и софтуер за тях, а от страна на НАП е присъствала изпълнителната директорка Галя Димитрова.

 

 

 

На този етап агенцията не е поемала ангажимент за отлагане на крайния срок, който е 31 март за регистрираните по ДДС, 30 юни – за останалите фирми и 31 декември – за веригите с интегрирани информационни системи.

 

 

От НАП съобщиха следното:

"Предстои през идната седмица да бъдат идентифицирани производителите на софтуер за управление на продажбите, клиентите на този софтуер и спецификите на техния бизнес, както и необходимото време за смяна на фискалните устройства, адаптирането на компютърните системи и обучение на персонала".

 

 

Представителите на бизнеса са категоричниесът е категоричен, че срокът 31 март е неизпълним.

 

 

"Няма да можем да се справим в тези срокове, трябват ни месеци. Всички смятаме, че промените са необходими, но те трябва да бъдат въведени по-плавно", заяви председателят на управителния съвет на Асоциацията за развитие на бизнес софтуер Ясен Танев.

 

 

Засега асоциацията още няма решение за протести на 18 февруари, за каквито се заговори в последните седмици. Оттам очакват диалог с властта, за да бъдат демонстрациите избегнати.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции