<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39646" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Камион с доби...

Бойко Борисов: Някой иска да сваля правителството! (видео)

03 Август 2019
0 23845

В отговор на журналистически въпрос за изтеклите данни от прокуратурата след кибератаката срещу НАП премиерът Бойко Борисов заяви: "Някой умишлено иска да сваля правителството", предаде Сега

 

Борисов беше видимо раздразнен от въпроса, зададен му на среща заради африканската чума при прасетата. Той се подигра на няколко пъти на репортерката, че чете от лист: "Кво са ти написали? А, кво са ти написали?!" Тя не се притесни и продължи с въпроса кой се опитва да атакува кабинета, на което премиерът отговори: "Те дори си го разказаха". 

 

Очевидно министър-председателят има предвид репликата "Правителството трябва да си замине с всички… С всички!", която според прокуратурата е казал в разговор търговският директор на фирма "ТАД груп" Георги Янков.

 

ПРОКУРАТУРАТА ПОКАЗА ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ "ТАД ГРУП", ВИЖТЕ ГИ (СНИМКИ)

 

"Понеже във всички сфери се развиваме добре, вие питате как действа прокуратурата! Тя е независима власт и аз нямам общо с нея", добави Борисов и насочи отговора си към избора на нов главен прокурор: "Г-жа Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за прокурор. Що за глупост? Представете си, че чрез министъра на правосъдието бях издигнал втори такъв кандидат. Какво хипотетично би станало, ако бях посочил Емил Радев. Ако го изберат, изведнъж на другия ден се оказва, че депутат от ГЕРБ е главен прокурор на републиката. Затова прокурорите избират прокурори, съдиите – съдии, аз можех да се намеся само чрез министъра на правосъдието, който да предложи на ВСС. Считам, че това трябва да отпадне, защото не трябва никоя партия и правителство да се месят в независимата съдебна власт. Какво е това политически партии да си предлагат прокурори, аз не предлагам никой".

 

"ДЖУРКАЩИЯТ С БЯЛ ХАКЕР" ДАНАИЛ КИРИЛОВ ПРЕДИЗВИКА СКАНДАЛ ВЪВ ВСС

 

По темата за "Артекс", строителството на чийто небостъргач "Златен век" беше разрешено от съда след принудително спиране от строителния надзор, той заяви, че няма нищо общо с поправката, която се смята, че е била в полза на строителната компания. "Ние не сме я правили, аз, нито правителството. Защото сме убедени, че само частният бизнес, инициативата, днес всичките тези хора, и от техния труд и конкуренция, може държавата да върви напред. При социализма знаем какво беше – колко пъти са яли луканка на година, ако не си направят", каза той.

 

Междувременно от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) заявиха, че ще обжалват решението на Софийския административен съд за "Златен век" пред Върховния административен съд в най-кратък срок.

 

 

Източник: Сега

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции