<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24074" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бойко Борисов поздрави победителите, подава оставка

13 Ноември 2016
0 43053

 

В началото на своята реч, след обявяването на резултатите от президентските избори, премиерът Бойко Борисов поздрави победителите – Радев и Йотова. "Благодарим на тези, които подкрепиха нас, на колегите от ДПС, които положиха усилия Радев да спечели. Първия работен ден депозираме оставката на абинет. Сега ние сме опозиция по волята на народа", обяви Борисов.

 

ГЕН. РУМЕН РАДЕВ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

 

Ние не сме сърдити, напротив. Избирани сме досега и винаги сме се съобразявали с волята на народа, добави премиерът. Той е категоричен, че кабинетът е положил огромни усилия. Държава се управлява трудно, особено в трудна световна обстановка, каза още той.

 

От тук нататък ще подкрепяме тези политики, които считаме за правилни, ще направим анализи вътре в партията, ще направя анализи на кметовете из страната и ще потърся много сериозна отговорност, каза още Борисов.

 

По думите му при новата ситуация в парламента сега от резултатите от изборите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство. Всъщност не само не могат да се направят реформи, мисля че дори и бюджетът не може да се приеме. От това, което слушах вчера от г-н Каракачанов и приоритетите, които имат ПФ рязко се разминават с това, което имаме ние в бюджета, обяви премиерът.

 

Цачева готова да подаде оставка като шеф на парламента

 

Искам да поздравя ген. Радев и г-жа Йотова за категоричната им победа. След това искам да благодаря на всички, които подкрепиха мен и ген. Манушев и на всички, които бяха до мен през тази кампания. Това каза Цецка Цачева на пресконференцията след края на изборите.

 

В края на състезанието при ясния победител аз мисля, че имам друг проблем – това е популизмът, добави Цачева. "Аз съм човек, който може да носи отговорност, когато направим анализ в парламентарната ни група. Ще подам оставка като председател на парламента,ако това е волята на моята група", заяви кандидат-президентът на ГЕРБ.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции