<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37324" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бойко Боpиcов пред "Гардиън": Няма по-добро място за живеене по света от ЕС

15 Май 2019
0 759

"Няма по-добро място за живеене по света от ЕС", заяви българският премиер Бойко Борисов в обширно интервю за британското издание „The Guardian“.

 

 

Заявявайки, че е бил навсякъде по света и може да каже, че няма по-добро място за живеене от ЕС, Борисов е внимателен да не критикува никой от европейските си колеги, коментира изданието. Дори Тереза Мей, разочаровала много европейски лидери след две години „напред и назад“ с Брекзит, получава положителна оценка от премиера Борисов.

 

 

""

 

 

„Виждам всичките усилия, които Тереза Мей наистина полага, за да изложи своите аргументи пред всички останали 27 страни-членки, които оспорват доводите ѝ. Не бих желал да съм на нейно място, но тя се бори твърдо“, казва Бойко Борисов в интервюто.  

 

 

СВАТБАТА НА БОЙКО БОРИСОВ И АНГЕЛ МЕРКЕЛ – ХЕМ БРАК ПО СМЕТКА, ХЕМ ХУБАВА СЪСЕДКА

 

 

Запитан за различните виждания за бъдещето на Европа, изразени от френския президент Еманюел Макрон и унгарския му колега Виктор Орбан, Борисов отговаря:  „Ние имаме българска визия. Някои аспекти съвпадат с вижданията на Макрон или Орбан, други не съвпадат“. Шон Уокър пише, че Борисов се е подразнил от въпросите за корупция и реагира срещу твърденията, че не отговаря на въпроси на критични местни медии.  „Няма нито една медия, която да не е правила интервю с мен, и няма тема, която да не са обсъдили с мен“, изтъква Борисов.
 

 

 

""

 

 

БОЙКО БОРИСОВ ПОКАЗВА БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ

 

 

Премиерът потвърждават пред изданието, че екип от британски следователи е в България, за да разследва евентуални връзки между отравянето на Емилиян Гебрев през 2015 г. и това на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. "Има британски екип у нас. Те провеждат съвместно разследване с българските органи", е заявил премиерът Бойко Борисов.

 

 

"НОВИЧОК" В БЪЛГАРИЯ? ТРЕТИЯТ ЗАПОДОЗРЯН ПО "СКРИПАЛ" Е ИДВАЛ ТОЧНО ПРЕДИ ОТРАВЯНЕТО НА ГЕБРЕВ

 

 

Емилиян Гебрев, който е собственик на българска компания, която произвежда и изнася оръжия, изпада в кома през април 2015 година, заедно със сина си и един от директорите на компанията. И тримата оцеляват след подозрителното отравяне, но случаят остава неразрешен.

 

 

""

 

 

През октомври миналата година, след като разговарял с приятел за случая "Скрипал", Гебрев се обърнал към българските прокурори, за да им предаде резултатите от лабораторните тестове от 2015 г. Според него те показват, че може да е бил отровен с вещество, подобно на "Новичок", за което се смята, че е използвано срещу Скрипал и дъщеря му. "От момента, в който чухме думата "Новичок", ние веднага се свързахме с нашите британски партньори", разказва Борисов, като добавя, че това се е случило преди няколко месеца.

 

 

 

Източник: „The Guardian“.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции