<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40513" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 8-годишно мом...

Болница направи скенер от Лего, за да помогне на децата да не се страхуват (видео и снимки)

08 Септември 2019
0 979

Едно от най-страшните и неприятни изследвания за децата по време на тяхното лечение в болница е MRI скенерът – голяма, шумна машина, която показва какво се случва вътре в тялото на пациента, пише LADbible.

 

 

""

 

Лекари от болницата в Беркшир обаче са измислили гениален начин да облекчат малките пациенти и да им помогнат да се справят със страховете си. Те са изградили малки Лего модели на скенерите, които използват, за да обяснят какво точно предстои за децата.

 

 

Родителите споделиха в Twitter снимки на играчките-скенери с благодарност и поздравления за добрата идея на медиците.

 

 

""

 

 

„Най-голямата ми дъщеря трябваше да мине през ЯМР на 6-годишна възраст. Неприятното изследване се превърна в игра с фигурки Лего и беше доста по-щадящо за емоциите на детето ми“, написа една майка.

 

 

""

 

 

Втора коментира: "Това е блестящо! Вчера минах четвъртия си ЯМР и все още се плаша. Считам, че това може да помогне и на доста възрастни." Други родители, желаещи да успокоят детето си преди посещение в болницата, са си направили дори свои Лего модели у дома.

 

 

""

 

 

Скенерът Лего работи в болницата в Беркир още от 2014 година.  Матю Пайк, който тогава бил на 13 и бил диагностициран с рак, споделя:  „Скенерите наистина са плашещи, но Лего моделът ми помогна да се успокоя“.

 

 

Източник: LADbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции