<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31306" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Плажовете на ...

Борисов: Ако сме искали да спасим редник Киро, нямаше да заведем дела (видео)

25 Юли 2018
0 6953

"Ако сме искали да спасим редник Киро, редник Райън или който и да е – нямало е да заведем дела. Това искам да кажа".

 

 

С тези думи премиерът Бойко Борисов откри заседанието на Министерския съвет в сряда. Борисов закъсня с 12 минути за началото на сбирката, докато министрите му го чакаха. Сред тях беше и вицепремиерът Валери Симеонов, който стана повод за раздор в управляващата коалиция. Скандалът тръгна след като Симеонов обяви, че в деня на решението на Арбитражния съд, с което държавата печели делото за приватизацията на БМФ срещу братята Кирил и Георги Домусчиеви, депутат от "Атака" е внесъл промени в закона за приватизацията, които ще им спестят евентуалното плащане на 58 млн. лв. неустойка.

 

Преди гласуването на спорните текстове Валери Симеонов ги обяви за лобистки и заподозря, че целта е "спасяване на редник Киро" (Кирил Домусчиев, който чрез компания, в която участва, е приватизатор на БМФ от 2008 г. – бел.ред.).Във вторник президентът Румен Радев наложи вето на поправката "Домусчиев", а ГЕРБ изненадващо реши да го подкрепи. Днес преди началото на заседанието на правителството Борисов заяви, че иска медиите, които присъстват в залата за протоколни кадри, да чуят какво има за казване.

 

Той извади справка за решение на Министерския съвет от6 юли 2017 г., когато е взето решение да се отпуснат допълнителни 2.4 млн. лв. за Министерството на икономиката, с които да се покрият разходите за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за отмяна на решение на Арбитражния съд на Българската търговско-промишлена палата по случая с приватизационния договор за Българския морски флот. В заседателната зала на правителството преди началото е бил забелязан и лидерът на "Атака", съпредседател на "Обединени патриоти" и шеф на депутатите от "малката коалиция" във властта, Волен Сидеров. Той е разменил няколко думи с министъра на туризма Николина Ангелкова.

 

Тя и Валери Симеонов са в конфликт заради незаконното строителство по плажовете и най-вече в Слънчев бряг. По-рано тази сутрин Волен Сидеров заяви, че ще търси човек, който да замени Симеонов на поста вицепремиер. Лидерът на "Атака" обвини вицепремиера Симеонов в лобизъм в полза на "редник Цеко", визирайки Цеко Минев, скритият собственик на "Юлен" – концесионер на ски зоната в Банско.

 

 

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции