<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена в Русе у...

Борисов към кмета на Перник: "Знаеш ли колко ше е смешно, ако падна, а?"

30 Декември 2019
0 9072

След като протестите заради водната криза в Перник ескалираха, премиерът Бойко Борисов за пореден път посети града, за да проследи на място действията на институциите, пише Mediapool.

 

Оказа се обаче, че и той не може да каже кога перничани ще имат вода. 

 

 

Борисов пристигна на терена на старата и новата пречиствателна станция в града, управлявайки сам автомобила. Посещението му е във връзка с проект за включване на старата станция, която от години не работи, и свързването ѝ с новата, с цел да се повиши капацитетът за пречистване на вода от язовир Студена. Премиерът бе придружен от кмета на града и бе видимо развеселен от възможността да падне на заледения асфалт. 

 

 

"Дойдох да седнем и да решим проблемите. Перник е от градовете, в които важи поговорката "Вода газят, жадни ходят", заяви премиерът. Той провери изкопаването на водопровода в града, но не се ангажира с конкретен срок кога перничани ще имат вода. "Държавата ще съдейства с всичко, което може. Надявам се ремонтът да приключи преди да се достигне мъртвия обем", каза Борисов.

 

 

Той обаче не пропусна да намеси обичайната си за подобни случаи теза, че поредната криза в държавата е заговор срещу неговата власт. Сценарият беше подробно разказан от зам.- председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, който също се оказа в Перник. По думите му водната криза сега много прилича на ситуацията от февруари 2013 г. с цената на тока и горивата, довела до оставката на предишния кабинет на Борисов.

 

 

Пречиствателната станция щяла да бъде оправена за "около 2-3 седмици", а магистралният водопровод щял да бъде готов за "около 2-3 месеца". На финала на инспекцията премиерът честити рождения ден на кмета Станислав Владимириов като му пожела да е жив и здрав и каза: "Почерпи ги тия по една бонбона!" 

 

 

 

 

Източник: Mediapool

Видео: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции