<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69528" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС гласува 1.8 ...

Борисов след преговорите за евробюджета: 29 млрд. евро за България. Затова заслужавам да ми искат оставката (видео)

21 Юли 2020
0 9468

Близо 29 милиарда евро са предвидени за България в новия бюджет и пакета “Следващо поколение” на ЕС, обяви премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook, малко след като стана ясно, че евролидерите са постигнали споразумение за финансовата рамка на срещата на върха в Брюксел.

“Ние сме една от малкото страни, които ще получат повече пари, над-милиард евро в сравнение с настоящата към момента. И това при положение, че общият размер на новата финансова рамка е с 62 милиарда евро по-малък от сегашния, гласуван през 2018-та. Ето затова заслужавам да ми искат оставката”, заяви Борисов.

ЕС гласува 1.8 трилиона евро за следващите 7 години, България ще получи близо 29 милиарда

200 милиона евро от договорените пари за нашата страна са специално за изоставащите райони, което е отбелязано в т. 67 на споразумението за новата многогодишна финансова рамка. 9 милиарда евро ще са средствата за кохезионните политика, което е с 800 милиона евро повече от настоящето, разкри премиерът и отбеляза, че това е „изключително важно за постигането на основните ни цели – конкурентоспособност, растеж и заетост“.

Средствата по фонда за справедлив преход за нашата страна са 500 милона евро, а за “Миграция и сигурност” – 200 милиона.

По думите на Борисов за 20 минути лидерите на страните от ЕС не са успели да счупят предишния рекорд по продължителност на разговорите. Той обаче случил рекорда си по брой изпити кафета.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Dochev

    21 Юли 2020

    Относно 29 мрд евро определени за България се информира измамно.Тези пари ще се дават в комбинация грандове плюс заеми при много строг контрол за качеството на проектите и тяхното изпълнение. При тези условия България едва ли ще може да усвои и малка част. Те затова са увеличили сумата, защото знаят, че не е по възможностите на България да ги усвои.

Реакции