<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борисов спря още две обществени поръчки заради Пеевски и Златев

17 Февруари 2016
0 2226

След като премиерът Бойко Борисов прекрати търга за строежа на магистрала "Хемус" поради съмнения за непрозрачност и високата цена от близо 1 млрд. лв., по негово нареждане се спират още две обществени поръчки. 

 

Едната е на Югозападното горско стопанство за 95 млн.лева за изграждане на горски пътища, в която участват фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на "Лукойл България" Валентин Златев.

 

Другата е за близо половин милиард лева за нова "фабрика" за лични документи на МВР. Новите лични документи ще се правят в печатницата на БНБ. По думите на финансовия министър Владислав Горанов поръчката за личните документи ще се преструктурира по нов начин , така че държавата да се ангажира с тази дейност и цената да е по-ниска.

Решението да се създаде държавно предприятие, собственост на МВР, което да изработва личните документи в собствена печатница в София, бе взето на 1 февруари. Тогава зам.-министърът Красимир Ципов (ГЕРБ) обясни, че парите за създаването му ще дойдат основно от европейските фондове, само една пета от финансирането ще е от държавния бюджет.

За спирането на поръчката за горските пътища мотивът е като за тази за "Хемус" – съмнения за свързаност на Пеевски и Златев с двама от участниците в процедурата, разкриха от mediapool.bg

 

ПЕЕВСКИ ПИТА КОГО ВИЖДА ПРЕМИЕРЪТ В ОГЛЕДАЛОТО
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции