<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бразилската полиция разби незаконна фабрика, произвеждаща фалшиви Ферарита и Ламборгинита (снимки)

19 Юли 2019
0 125

След като получили сигнал, бразилски полицаи нахлули в „нелегална фабрика за луксозни автомобили“, която произвеждала фалшиви Ферарита и Ламборгинита в южната част на Бразилия.

 

Фабриката "Autos Fibra", рекламирала в Instagram и дори има канал в YouTube.

 

В понеделник полицията в Итаджаи – крайбрежен град с 215 000 души в щата Санта Катарина, нахлула в гараж, където са открити осем превозни средства – две "Ферарита" и шест "Ламборгинита" в различни състояния, твърди детектив Анджело Фрагели.

 

"Някои бяха наполовина готови, някои тепърва започнати", каза той.

 

""

 

Луксозните спортни автомобили, които биха струват между 400,000 и 800,000 долари са били продавани на цени от 47 000 до 66 000 долара, съобщи полицията.

 

Независимо от факта, че външният им вид е изключително убедителен, двигателите са били доста по-слаби, идвайки от други по-разпространени марки коли като "Mitsubishi", "Alfa Romeo" и "Chevrolet".

 

Не са били извършени никакви арести, но полицията заяви, че 53-годишния мъж и неговият 29-годишен син, ще бъдат обвинени за нарушения на интелектуалната собственост.

 

"Това е престъпление срещу интелектуалната собственост, поради незаконното използване на лога и дизайни", каза Фрагели.

 

"Автомобилите са документирани като "прототипи, но има индикации за измама, защото не можете да регистрирате "домашно произведен" прототип с чуждо и вече регистрирано лого", добави той.

 

""

 

Полицията е уведомена за фалшивата фабрика от адвокатска кантора в Сао Пауло, която започнала да работи с Ламборгини, след като е уведомила автомобилната компания за копията.

 

Бруно Арибони Бранди – адвокат от кантората, заяви, че вече са вече работили по подобни случаи. През февруари полицията открила подобна фабрика близо до Сао Пауло, но Бранди според пранди, тази в Итаджаи е най-голямата в Бразилия.

 

""

 

В имейл, говорител на Ламборгини заяви, че компанията не възнамерява да повдига обвинения, но иска да избегне "незаконното използване на интелектуална собственост" и подчерта "огромните рискове за клиентите и обществото като цяло", =от копията, които нямат основни характеристики за безопасност. "Ферари" от своя страна не е отговорила на въпроси до момента.

 

"Autos Fibra" все още има функциониращ Instagram профил и канал в YouTube, където ново видео бе публикувано във вторник.

 

В него те се оплакаха от “сензационните” и “гнили” медии, които искат да “очернят” тяхната компания.

 

"Не сме се затваряли. Ние работим нормално. Все още се произвечдат коли за клиенти и нашият ангажимент е да довършим тези автомобили ”, каза по-старият от двамата мъже, обяснявайки, че компанията не е спирала да работи от 25 години.

 

Той каза, че произвеждат „прототипни автомобили“ съгласно бразилските закони и че разследването ще покаже, че конфискуваните превозни средства не съвпадат на 100% с дизайните на "Ламборгини" и "Ферари" и следователно ще се докаже, че не са копия.

 

Адвокатът Бранди обаче оспори тези твърдения, като обясни, че законът за индустриалната собственост изрично забранява използването на вече съществуващи дизайни и лога.

 

Източник: The Guardian

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции