<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40671" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бунтът на българските медии срещу "порно журналистиката" стигна и до ВВС

13 Септември 2019
0 967

Бунтът на българските журналисти срещу "порно журналистиката" стигна до BBC. Британската медия днес излезе с материал, в който информира за острата реакция на медиите у нас срещу публикуването на унизителни снимки на приятелката на кандидата за кмет на София Борислав Игнатов от жълтия сайт ПИК.

 

 

""

 

 

Публикацията със снимките провокира възмущението на редица популярни български новинарски издания, журналисти и политици, пише BBC и разказва за инициативата на повече от 20 медии, сред които и gospodari.com под надслов #БезПорноЖурналистика (#NoPornJournalism).

 

МАСОВО ВЪЗМУЩЕНИЕ СЛЕД ПУБЛИКУВАНЕТО НА ИНТИМНИ СНИМКИ НА ПРИЯТЕЛКАТА НА КАНДИДАТ ЗА КМЕТ

 

ВВС цитира и декларацията "Днес е денят", която призовава за поставянето на разделителна линия: "Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин… Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни „медии“ като им дават интервюта, канят техни представители на събитията си, плащат им за рекламни и PR кампании по време на избори".

 

ПРЕСТЪПНА "ЖУРНАЛИСТИКА": ИЗНУДВАТ КАНДИДАТА ЗА КМЕТ С "НОВИ" СКАНДАЛНИ СНИМКИ

 

 

 

""

 

 

ДНЕС Е ДЕНЯТ, В КОЙТО ДА ПОСТАВИМ ГРАНИЦАТА КОЕ Е ЖУРНАЛИСТИКА!

 

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма да дава пари за реклама по време на предизборната кампания както на сайта ПИК, така и на други медии. "Скандалът с ПИК е като скандала с "Бивол" и много други телевизии и радиа. На евроизборите сме дали на огромния брой медии от партийната субсидия, сега не даваме на никой. Това съм разпоредил. Така че за политическа реклама пари ПИК няма да получи от нас, но няма да дадем и на другите медии, защото смятам че и те по същия начин прекаляват в други сфери. Това, което можем да направим, е да не им даваме пари за политическа реклама. Точка", каза министър-председателят.

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции