<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37876" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Буря разруши емблематичния дървен мост край Дряновския манастир (снимки)

03 Юни 2019
0 2316

Емблематичният дървен мост край Дряновския манастир, любимо място на туристите е разрушен след поройния дъжд снощи, предава Dir.bg.

 

 

След спадане на нивото на река Дряновска ще започне разчистването от натрупаните дървета в този участък, както и възстановяване на моста.

 

 

""

 

ЕКСПЕРТ: ПРИ НАВОДНЕНИЕ НЕ ПИЙТЕ ВОДА ОТ ЧЕШМАТА И НЕ ВЛИЗАЙТЕ В МЕТРОТО (ВИДЕО)

 

 

В Община Трявна разчистването продължава, след като по-миналата нощ отново се изля порой. Активизирали са се две свлачища. Екипи работят по отстраняване на щетите по павирана улица, която отвежда към болницата в Трявна.

 

 

СЛЕД ЛЕНТИЧКИТЕ НА БОЙКО – ПОТОП (ВИДЕО)

 

 

На друго критично място – Велико Търново, положението се нормализира, след като по-рано днес беше съобщено, че придошлите води на река Янтра са наводнили .двора на църквата-музей "Св. 40 мъченици".  Нивото на реката спада и в момента е около 5,40 метра, при критична стойност от 7,50 метра. Няма данни за бедстващи хора.

 

 

""

 

 

НАВОДНЕНИЕ СЛЕД РЕМОНТ НА АПИ ПО ПЪТЯ СОФИЯ-ПЕРНИК (ВИДЕО)

 

 

 

В квартал "Асенов" и улица "Крайбрежна" са осигурени чували с пясък. Екипи от служители на общината, полицията, пожарната и Гражданска защита са в готовност да реагират при всеки подаден сигнал, увериха от общината.

 

 

СИЛНА БУРЯ С ГРАДУШКА УДАРИ ПЛОВДИВ, УЛИЦИТЕ СА ПОД ВОДА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Ситуацията в Еленско след вчерашните дъждове също се нормализира, каза кметът инж. Дилян Млъзев. Той посочи, че там също няма данни за бедстващи хора. Продължава отводняването на къщи в село Константин, където валежите са били най-интензивни.

 

 

""

 

 

Нивата на реките Осъм и Вит в Ловешка област са се покачили значително след поройните дъждове, но засега остават под критичните стойности. На места валежите в региона са били повече от 40 литра на кв. м.

 

 

Най- близо до критичното ниво от 3 метра е покачването на река Вит в село Рибарица, където тази сутрин са измерени 218 см. Там за денонощие нивото се е покачило почти с метър.

 

 

НАШ ЗРИТЕЛ: НЕ Е НОРМАЛНО СЛЕД 15 МИН. ДЪЖД УЛИЦИТЕ ДА СА ТОЛКОВА НАВОДНЕНИ (ВИДЕО)

 

 

Най- много дъжд в Ловешка област е валял в троянското село Черни Осъм – 42 литра на кв. м., и в Ябланица – 41 литра на кв. м. Комисия от община Ловеч прави оглед на насените щети в архитектурния резерват в село Стефаново, където вчера поройният дъжд увреди пътната инфраструктура, наводни дворове и изкорени дървета.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции