<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38736" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

България няма да забрани вноса на дизелови автомобили, заяви екоминистърът

02 Юли 2019
0 1458

Не се подготвя забрана на вноса на дизелови автомобили у нас от началото на 2021 г. Това ще бъде допълнителна мярка, която може и да не бъде приложена, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов, цитиран от "Сега".

 

 

 

""

 

 

ЗАБРАНЯВАТ ВНОСА НА ДИЗЕЛИ ВТОРА РЪКА ОТ 2021 ГОДИНА

 

 

Според министъра не може да бъде забранен вносът на автомобили с дизелови двигатели, тъй като се нарушава правото на свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали в ЕС. "Директна забрана не може да има", беше категоричен Димов.

 

 

"ТЕ МЪРСЯТ НАЙ-МНОГО И ЩЕ МЪРСЯТ НАЙ-ДЪЛГО". БЪЛГАРСКИЯТ РАЙ ЗА СТАРИТЕ ДИЗЕЛИ

 

 

 

""

 

 

"Когато една кола не може да бъде изнасяна, защото се третира като отпадък – това е вид ограничение. Тази мярка е само при положение, че не сработят основните мерки, тъй като ние говорим за основни мерки, свързани най-вече с икономиката, с енергетика, със земеделие, промишленост. А това е един резервен вариант", каза Димов.

 

 

ГЕРМАНЦИТЕ ХВЪРЛЯТ СТАРИТЕ ДИЗЕЛИ, БЪЛГАРИТЕ ИМ СЕ РАДВАТ

 

 

Според него е необходимо да се работи за въвеждането на електромобили у нас. "На Съвета на министрите получих подкрепата на една трета от държавите в ЕС за изграждане на фонд, който да подпомага инфраструктурата и електрификацията на страните от Съюза, така че това е процес, който ще продължа да развивам и да се опитам да направя максималното в тази посока", каза министърът.

 

 

Нено Димов обясни, че решенията срещу замърсяването на въздуха в градовете трябва да се взимат от общините.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции