<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41512" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

България предложила двойно повече пари за новия завод на "Фолксваген"?

16 Октомври 2019
0 1536

Двойно повече пари е предложила България на “Фолксваген“ в опит да убеди компанията да построи завод за сглобяване на автомобили край София. Офертата е скочила от 135 милиона евро на 260 милиона евро, пише Медиапул.

 

Припомняме, че България и Турция бяха двете страни, между които автомобилният концерн избираше за новата си инвестиция. В крайна сметка "Фоксваген" избра южната ни съседка, но се разколеба заради военната операция на Турция в Северна Сирия. Германският автомобилопроизводител дори създаде свое турско подразделение в западния град Маниса в началото на октомври, с което постави основите за начало на производствената си дейност в страната.

 

И ТОЧНО СЕГА ФОЛКСВАГЕН ИСКА ДА ИНВЕСТИРА В ТУРЦИЯ?

 

Сега обаче приключването на сделката е отложено за неопределено време.

 

“За да осигури договора за новия завод, страната е готова да удвои субсидиите, които предлага“, пише германският всекидневник Frankfurter Allgemeine Zeitung, позовавайки се на изказване на бившия президент Росен Плевнелиев. “Намерихме начин да предложим на Volkswagen Group вместо 135 млн. евро 250 до 260 милиона евро", казва Пленелиев пред германската медия.

 

В ТУРЦИЯ СЕ РАДВАТ: ФОЛКСВАГЕН ИДВА!

 

Плевнелиев е председател на Автомобилен клъстер България. Той лобира активно за построяването на завода на “Фолксваген“ в страната.

 

Българският премиер Бойко Борисов по-рано обеща на “Фолксваген“, че страната ще бъде “най-лоялният партньор на най-големия автомобилен гигант в света". Той посочи добрите условия за германските инвеститори и много ниските данъци. 

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции