<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Валери Симеонов: Слагат ме в ролята на Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни

23 Юли 2018
0 3988

Вицепремиерът Валери Симеонов обясни, чему определят “ролята на един Дарт Вейдър в бъдещите междузвездни войни, което е зловещо, но невярно“. Коментарът на Симеонов е под формата на право на отговор до Нова телевизия във връзка с интервю, дадено от социолога Андрей Райчев на 20 юли.

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: “БЕДРУУМ” РАБОТЕШЕ В ПРОТИВОРЕЧИЕ С РЕДИЦА РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОНА (ВИДЕО)

 

Андрей Райчев каза, че Валери Симеонов “шантажира” премиера Бойко Борисов. “(С поведението си) Симеонов казва: „Аз ви развалям правителството сега или ме правите министър на туризма през септември”, каза социологът.

 

Той прогнозира, че разводът в “Обединени патриоти“ е сигурен. Социологът използва и редица други сравнения по отношение на Валери Симеонов. Едно от тях бе, че се прави на "фюрер" и се опитва да влезе в обувките на Виктор Орбан, което била "евтина роля".

 

"Приемам като изключително обидно сравнението с фюрер с оглед на пословичната ми толерантност и диалогичност, доказана от безпроблемната работа на два от найвзривоопасните институционални органи в държавата – Националният съвет за тристранно сътрудничество и Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. За въпросното сравнение ще си потърся правата по съдебен път”, каза Симеонов.

 

Той обясни, че твърдението на Райчев, че е наричал свой колега страхливец – без значение дали визира Бойко Борисов, или Волен Сидеров, е лъжа. “Твърдението, че съм наричал другия мой колега дебел – предполагам визира Красимир Каракачанов, също е лъжа. В телевизионно участие предния ден репликирах г-н Каракачанов, че не се чувствам уморен и стресиран преди лятната ваканция и че мога да го убедя в това на 100 метра гладко бягане”, уточнява Симеонов. Вицепремиерът каза, че не е вярно и твърдението, че иска да стане министър на туризма.

 

“Ако бих желал да бъда министър на туризма, това щеше да бъде факт още при формирането на правителството на 4 май 2017. Нещо повече, вицепремиер съм в резултат на настояването на моите коалиционни партньори от “Обединени патриоти” и ГЕРБ като гаранция за политическа стабилност, на каквато се радваме и до момента”, каза Симеонов.

 

“Твърдението, че ако не стана „началник”, ще се скараме с Турция, Русия и Европа, е необоснована и злонамерена клевета. Ако г-н Райчев не е забелязал, аз от една година и три месеца съм “началник”, но не сме се скарали с никого. Все пак ме ласкае високата оценка, тъй като след Турция, Русия и Европа остават само САЩ и галактиката“, каза вицепремиерът.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции