<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31903" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вече има задържани за дръзкото нападение в Роженския манастир

19 Септември 2018
0 1730

Има задържани за опита за грабеж снощи в Роженския манастир.
 

"Няма да конкретизирам бройката, но вече има задържани лица, чиято съпричастност към снощното деяние се проверява и работата по случая продължава". Това съобщи старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД МВР-Благоевград.
 

По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се действия по разследването. Към момента няма привлечени обвиняеми лица, съобщи наблюдаващият прокурор Елена Гоцева от Районна прокуратура-Сандански. Сигналът е подаден след 20:30 ч. снощи от игумена на Хаджидимовския манастир Теофил, който вчера е замествал игумена на Роженския манастир Епифаний, съобщи по-рано на брифинг пред манастира началникът на РПУ-Сандански главен инспектор Борис Щурков.
 

Нападателите не са били въоръжени. Те са неутрализирали монаха и са му отнели мобилния телефон. След това са го завързали и с помощни средства са се опитали да направят дупка в стената на манастира.
 

Преди това нападателите са унищожили 11 от 20-те охранителни камери на маОколо половин час след нападението те са се отказали. Няма открадната църковна утвар. Състоянието на игумен Теофил е стабилно, не е получил наранявания.

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции