<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28440" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италия прове...

Вижте кадри от бурята, която връхлетя Холандия (видео)

19 Януари 2018
0 4680

Холандия и северозападната част на Германия отново бяха ударени от ураганна буря, която парализира движението там. Поривите на вятъра в епицентъра на бурята "Фредерике" достигнаха скорост 140 км/ч. В четвъртък бе съобщено, че четирима човека са загинали – трима в Холандия и един в Германия.

 

 

Стихията прекъсна железопътния и въздушния транспорт, повали дървета, събори покриви и преобърна няколко десетки автомобила по магистралите. В Германия бяха спрени всички влакове, пътуващи на дълги разстояния, както и много от регионалните. Над 300 полета бяха временно отменени на летище Шипхол в Амстердам, което е едно от най-натоварените в Европа. Две от трите зали за заминаващи пътници бяха затворени, след като вятърът е отнесъл покривни панели от терминала. Зимната буря тази нощ ще премине от запад на изток през Германия и ще достигне Полша.

 

Тя предизвика бурни ветрове във Великобритания в сряда през нощта и в четвъртък сутринта. Стотици хиляди домове останаха без ток. Ветровете изкорениха дървета и събориха ограда в зоопарк, в резултат на което един вълк е избягал, но шест часа по-късно е заловен невредим, предаде БиБиСи. В Германия, където бурята бе наречена "Фредерике", синоптиците предупредиха хората да не излизат навън, а много училища бяха затворени. Националният жп оператор Дойче Бан прекрати превозите в Северен Райн-Вестфалия, в съседната провинция Райнланд -Палатин и Долна Саксония, след което бяха спрени всички жп превози на дълги разстояния, както и някои вътрешни полети.

 

В Дуисбург бе включена аварийна сирена, предупреждаваща хората да стоят на закрито. Потребители на Туитър публикуваха в мрежата снимки на преобърнати камиони и изкоренени дървета, някои от които са паднали на жп линии.

 

Холандските власти съобщиха, че въздушните железопътни електропроводи са били увредени от вятъра, както и част от релсите.

 

Източник: Mediapool.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции