<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28212" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кола от брази...

Вижте как се изработва роял Steinway (видео)

04 Януари 2018
0 2374

Имамe възможност да гледаме изработката на концертен роял Steinway в завода в Хамбург.  Пианото не е само музикален инструмент, то е произведение на изкуството. Как се изработва едно пиано? Отиваме до фабриката Steinway в Хамбург, за да наблюдаваме сложния процес.

 

Steinway & Sons е един от най-емблематичните производители на концертни рояли в света. Компанията е основана през 1853 г. в Манхатън от Хенри Енгелхард Щайнгберг, немски имигрант. След като веднъж построил пиано в кухнята си, той и синовете му работили в различни американски фабрики, като са отделяли време на това да усъвършенстват целия процес.

 

 

""

 

Така те създават първата фабрика Steinway& Sons в Хамбург през 1880 г. Както фабриките в Ню Йорк, така и в Хамбург следват един и същ производствен процес.

 

Всяко пиано се изработва отвън. Процесът започва с избора на дървета, включително смърч, клен и махагон. Тези дебели дъски се подреждат в склад и се оставят така в продължение на две години, след което се изпращат в сушилня в продължение на четири седмици, за да се пекат бавно при 70 ° С и да се намали влажността до 6%,пише classicfm.com.

 

""

 

След това дървото се отвежда до сервиза, където се нарязва на тънки листове, които се залепва един за друг. След това сандвичът на мокрите слоеве се огъва във формата на желания модел за пиано, използвайки един от седемте форми. Така той стои закрепен за 100 дни, за да позволи на дървото да заеме своята форма.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции