<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36864" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вижте може би най-вероятната причина за проблемите с дисплея на Samsung Galaxy Fold

24 Април 2019
0 2000

Това не е първият път, в който виждаме вътрешността на вече отложения Samsung Galaxy Fold, но анализът на iFixit определено е най-информиращият и подробен до сега. Те показват фундаментална грешка в дизайна, която може би е виновникът за провала на революционното устройство.

 

По всичко изглежда, че производителят се е фокусирал доста върху това да гарантира, че пантата и механизмът, които правят разгъването и сгъването възможно, ще бъдат възможно най-здрави и надеждни. Поради някаква причина обаче, Galaxy Fold няма достатъчно защита от неща, които могат да проникнат под дисплея.

 

Тъй като този екран е доста деликатен и не е защитен от Gorilla Glass, то това представлява един огромен риск, който както видяхме вече развали плановете на Samsung.

 

Този недостатък в дизайна е риск, който не се отплати на компанията, защото най-малко три от тестовите бройки получиха издутини под екраните си, близо до пантата. Една от тях, по-точно тази в бройката на "The Verge", в последствие повреди екрана на устройството.

 

Все още не знаем пълните детайли и причини, които доведоха до отлагането на премиерата, но този проблем с проникването на мръсотии и издутините по екрана изглеждат много по-сериозни от това, че някои хора са премахнали защитния полимерен слой, който изглежда като стандартен протектор на екрана, който трябва да бъде отлепен.

 

Повечето от тестващите са го премахнали, защото това е нормалното нещо, което повечето от нас биха направили, тъй като не е имало никакво предупреждение за последствията от премахването му.

 

""

 

Добрите новини обаче са, че от iFixit са открили, че механизмът, който прави сгъването и разгъването възможно е изключително здрав и до известна степен добре проектиран.  Това прави твърдението на Samsung, че пантата може да издържи до 200000 разгъвания без проблем, напълно възможно.

 

Според анализа на iFixit има централна панта, която "разпределя отварящата сила по-равно, като осигурява синхронизирано отваряне на двете части на телефона" и две странични панти, които "абсорбират силата на усукване".

 

Независимо, че самата панта и механизмте са здрави и надеждни дотолкова, че да предотвратят повреди по екрана в следствие на усукване или огъване, то изглежда, че инженерите на Samsung не са успели да създадат дизайн, който да предотвратява проникването на прах и други мръсотии под дисплея.

 

Ако погледнем фронталната част на телефона, може да се забележи 7-милимтерово разстояние между екрана и ръба на телефона в горната и долната му точка на сгъване. По някаква причина, производителят не се е постарал да постави защита в тази част на екрана, която да предотвратява проникването на външни неща.

 

Това малко пространство обаче не е най-големият проблем. Най-големят проблем изглежда са пространствата, които се разкриват в задната част на пантата.

 

""

 

"Гърбът на устройството има огромни отвори, в които дори перцата ни за отваряне могат да проникнат. Тези отвори са по-малко вероятно да увредят екрана бързо, но определено ще събират огромно количество прах и други неща", пише iFixit.

 

По всичко изглежда, че дизайнът на Galaxy Fold прави проникването на мръсотия под екрана много лесно и това най-вероятно е една от главните причини за проблемите с дисплея на устройството.

 

Много от решенията в дизайна на революционния Fold са изненадващи, но едно нещо определено не е и това е оценката на iFixit, която е доста ниска и очаквана – само 2 от възможните 10 точки.

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции