<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Влак дерайлира след удар в преспа, автобус с японски туристи e спасен

08 Януари 2017
0 8501

Автобус с 40 японски туристи е затънал в преспите тази нощ и е спасен от затворения път Шумен Разград. Пътнически влак се е ударил в преспа и е дерайлирал между гарите Панагюрище и Септември тази сутрин. Това са част от инцидентите в последните часове заради тежката зимна ситуация в страната.

 

Въпреки забраните снощи автобусът с 40 японски туристи е навлязъл в затворения път Шумен-Разград, след което е затънал в преспите и се е наложила спасителна операция.

 

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова заяви, че на фирмата, която не е спазила изискванията за забрана на движението ще бъде потърсена отговорност и наложени санкции.

 

В 6 ч тази сутрин е бил отворен главният път Варна-Добрич и така вече няма области, които да са откъснати от останалата част на страната. Но в областите Силистра, Добрич и Шумен ситуацията остава все така усложнена заради силния вятър – почти 60 км/ч, и снегонавяванията.

 

Българската армия ще мобилизира всички свои ресурси в Североизточна България, за да се подпомогнат усилията на „Енерго-про“ и да възстановим електрозахранването. Военни ще помагат за възстановяване на електрозахранването в 90 населени места.

 

Главните проходи в страната са отворени за движение, остава да пробием и „Ришки“ до края на деня, каза Лиляна Павлова.

 

От тази сутрин автомагистрала „Тракия“ и републиканският път I-6 Елхово-Болярово-Средец-Бургас са отворени за движение за всички автомобили в двете посоки.

 

Общо 13 населени от област Разград са все още без електричество, а 15 от тях и без вода, съобщи зам.- областният управител Нурие Црънгалова. Най-много са селата без ток в община Кубрат – 8.

 

Пътнически влак се е ударил в преспа и е дерайлирал между гарите Панагюрище и Септември в 5.56 ч сутринта, след спирка Смилец. При инцидента няма пострадали.

 

Източник: Ureport.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции