<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46041" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Възрастна жена прави 500 коледни подаръка всяка година на хора в нужда (снимки)

18 Декември 2019
0 1101

Възрастна жена прекарва по-голямата част от времето си през годината в организирането на собствена благотворителна кампания, като прави коледни подаръци за нуждаещи се, разказва LADbible.

 

 

80-годишната Фран Кларк отделя по един час на ден, за да опакова общо 500 кутии от обувки и да ги превърне в прекрасни пратки, които после да достигнат до всички онези хора, орисани с по-малко късмет за празника.

 

 

ДЕТЕ НА ОСЕМ ГОДИНИ СЪБИРА ХРАНА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В АНГЛИЯ, ВДЪХНОВЕНО ОТ ФУТБОЛИСТ (СНИМКИ)

 

 

Тази невероятна възрастна дама започнала да се занимава с организирането на благотворителната кауза преди четири години, когато видяла реклама за обувки в някакво списание. Сега ежегодно развива идеята си като подготовката стартира още през месец януари предходната година.

 

 

""

 

 

Фран, която е от Бристъл, Англия, взема решението да се занимава с благотворителната кауза след като се преместила в дом за възрастни и по думите ѝ започнала да се чувства малко по-самотна. Тя споделя, че сега семейството ѝ е по-далеч и няма възможност да я посещава толкова често.

 

 

""

 

 

Когато помага на други хора да имат по-хубав празник обаче, тя се чувства така, сякаш е намерила нов смисъл в значението на Коледа, а и признава, че това я държи доста по-ангажирана.

 

 

Възрастната дама, която има четири внучета и един правнук, започнала да търси всякакви артикули в магазини за благотворителност и от различни организации в близост. Преди да се осъзнае, тя вече изготвяла стотици подаръчни кутии всяка година.

 

 

В тях има различни вещи, като мъжете и жените най-често получават дрехи в своите пратки, както и тоалетни принадлежности и настолни игри като домино или тесте карти например. За децата Фран помислила отделно, като те се радват в кутиите да получат играчки – кукли и колички, а също книжки и моливи за оцветяване.

 

 

ПЕТОКЛАСНИК ОТ НОВА ЗАГОРА ДАРИ СПЕСТЕНИТЕ СИ ПАРИЧКИ НА БОЛНА ЖЕНА (ВИДЕО)

 

 

Обикновено сумата, която коства за изготвянето на 1 кутия е средно 5 британски лири (малко над 11 лева). Жената заделя от собствените си пари, както и бива подпомагана от фондации за благотворителност.

 

 

""

 

 

Приятели и работещи в дома ѝ помагат в опаковането на значителния брой подаръци. Кутиите от обувки биват преотстъпени на Фран от магазин в Бристъл, като продавачите заделят по 15 всяка седмица, така че жената да може да ги вземе, когато е на разходка из града.

 

 

Готовите коледни подаръци биват раздавани в приюти за бездомни, както и на деца в неравностойно положение.

 

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции