<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42003" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Върнаха забравената във влак скъпа цигулка на 310 години

03 Ноември 2019
0 618

310-годишната цигулка на стойност 321 000 долара (близо 400 000 лева), която известният цигулар Стивън Морис забрави във влак в Лондон, е върната на собственика. 

 

ИЗВЕСТЕН ЦИГУЛАР ЗАБРАВИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪПАТА СИ 310-ГОДИШНА ЦИГУЛКА ВЪВ ВЛАКА

 

Инструментът е предаден на музиканта на паркинг пред супермаркет в Бекънъм след тайни преговори и под надзора на полицията.„Не съм спал много, откакто цигулката изчезна.", призна по-късно музикантът, цитиран от The Independent.

 

 

""

 

Стивън Морис забрави ценната цигулка, изработена от римския майстор Течлер през 1709 г., във влака от Лондон до Орпингтън на 22 октомври.

 

Британската транспортна полиция (BTP) по-късно пусна снимка на мъж, за когото се смята, че е взел цигулката, когато влакът е спрял на гара "Bromley South" и отправиха публична молба инструментът да бъде върнат.

 

В четвъртък Морис получил съобщение в Туитър, което гласяло: „Разпознавам човека на снимката. Мисля, че може би е някой, когото познавам – бих искал да съм от полза. Знам какво е да забравите ценности във влак".

 

През следващите 24 часа е бил осъществен допълнителен контакт с лицето, изпратило съобщението – подозира се, че всъщност той е човекът, който е взел цигулката. Наричайки себе си „Джийн“, мъжът се съгласил да се срещне с Морис в петък вечерта на паркинг до жп гара Бекенхам. Размяната е била наблюдавана от екип от офицери в цивилни дрехи.

 

 

""

 

 

Цигулката и лъковете били предадени в отлично състояние на собственика. "Не можеше нещата да завършат по-щастливо", каза пред медиите Стивън Морис.

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции