<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Върнаха на работа директора, набеден за голи снимки

02 Февруари 2017
0 4118

Директорът на 51 СУ „Елисавета Багряна” Асен Александров отново е на работното си място, след скандала, който се завихри около него. 

 

Процедурата за дисциплинарното наказание на директора е прекратена, обяви Ваня Кастрева, директор на Регионалният инспекторат по образование – София. Преди месец в общественото пространство се появиха голи снимки на Александров.

 

Прокуратурата поръча експертиза, която определи, че фотосите са монтаж и отказа да образува разследване. След като тя го оневини, вчера това направи и Регионалният инспекторат по образованието, който също проверяваше случая по разпореждане на бившият министър на образованието Меглена Кунева.

 

УЧИТЕЛИ ЩЕ СЕ СНИМАТ ГОЛИ ЗА КАЛЕНДАР В ПОДКРЕПА НА ДИРЕКТОРА АСЕН АЛЕКСАНДРОВ

 

„Асен Александров заслужава това признание, което си е извоювал сред родителите, учителите и учениците на 51-о СУ да бъде публично огласено и въпреки тежкия морален удар, който му беше нанесен, спокойно да работи като директор”, каза Ваня Кастрева, цитирана от "24 часа". При преценката си тя е взела под внимание проверката на прокуратурата, писмените обяснения на Александров и обществената реакция по случая. 2000 души се подписаха в петиция в негова подкрепа. Родители, ученици, колеги синдикати, колеги, учители застанаха зад директора и последва вълна от демонстрации в негова защита.

 

„Снимките са фалшиви. И беше като шок. Тази вечер, когато видях вестника, мислех, че ще умра…Получих много силна болка в сърцето, никога не съм имал такава. Отидох на лекар, биха ми инжекции. Всъщност тази първата вечер ми беше все едно дали ще оживея или не. Помислих си откъде ми дойде, кой иска да ме убие – то няма разлика между физическо и психическо убийство. Не съм направил на никого зло и винаги съм казвал на децата, че със злото и омразата трябва да се борим с повече добро и много любов. Затова и направихме параклис в училището, за да издигнем любовта над омразата.”, разказа директорът.

 

На въпрос ще търси ли възмездие в съда Александров отговаря: „Какво възмездие, за пари ли? Пари не ми трябват. Всъщност те разбиха в пълен смисъл моя професионален живот. Тези хора нямат представя какво причиниха на семейството ми, не мога да си представя, че има такива зли хора. Аз съм им простил, дано и Бог им прости”.

 

Александров обясни, че е бил длъжен да си подаде оставката като съветник на бившия образователен министър Меглена Кунева, за да не се концентрира вниманието на медиите и обществото към него, тъй като е имало много важни работи за вършене в министерството в този момент. А и признава, че под този стрес не е могъл изобщо да работи.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции