<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31426" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Китай забраниха филма за Мечо Пух и Кристофър Робин

07 Август 2018
1 10779

Властите в Китай забраниха филма „Кристофър Робин и Мечо Пух”, без да дадат обяснение за решението си.

 

Най-вероятната причина е, че критиците на президента на азиатската страна Си Дзинпин често го сравняват с Мечо Пух.

Приликата беше забелязана от публиката през 2013 г. след среща на държавния глава с тогавашния американски президент Барак Обама. Още тогава, за да сложат край на подигравките, властите блокираха всички търсения на Мечо Пух в интернет.
 

 

""

 

 

 

Колажът беше дело на китайски блогъри. Кадърът от филма на "Дисни" бе подбран така, че позите и израженията на Мечо Пух и Тигър да са сходни с тези на Обама и Си. Снимката на Обама и Си е била направена в Калифорния, където на 8 и 9 юни американският президент и китайският лидер се срещнаха и разговаряха в неформална обстановка.

 

 

На следващата година шегаджиите отново сравниха китайския президент и неговия гост, японския премиер Шиндзо Абе, с Мечо Пух и приятеля му, магаренцето Йори.

 

 

През 2015 г. снимката на Си Цзинпин, приемащ парада, беше сравнена с Мечо Пух, изправен на крака, в открит автомобил. Тя се превърна в най-цензурирания фотос в Китай.
 

 

"Каква ли беля отново е сътворил този мил пакостник, фен на меда?" се питаха през юли 2017-а китайските потребители.

 

Отговорът тогава беше наближаващият конгрес на Китайската компартия, на който се очакваше президентът Си Цзинпин да получи нов мандат.

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции