<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45904" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В ресторант в Токио работят сервитьорки с деменция и алцхаймер (снимки)

13 Декември 2019
0 1894

В световен мащаб деменцията засяга 47,5 милиона души с 9,9 милиона нови случая всяка година. А един ресторант в Токио си е поставил за цел да промени възприятието на обществеността към страдащите от деменция и болестта на Алцхаймер, пише mymodernmet.com.

 

"Ресторантът с грешните поръчки", който беше открит в началото на юни 2017 година, 3 дни от седмицата работи с хора, страдащи от тези разстройства.

 

 

""

 

 

Шест усмихнати сервитьорки приемат поръчки и сервират храна на клиентите, които идват, знаейки, че може да не получат това, което са поискали. Всяка сервитьорка страда или от деменция, или от алцхаймер, откъдето идва и името на ресторанта.

 

 

""

 

 

Един от клиентите, Мизухо Кудо, сподели в Туитър, че поръчала хамбургер, но получила кнедли вместо това. Тя обаче отбеляза, че преживяването е било много забавно и храната е била вкусна. 

 

 

""

 

 

От ресторанта заявяват: "Имаме 37% объркани поръчки, но 99% доволни клиенти". От откриването му до днес за удивителната инициатива на "Ресторантът с грешните поръчки" се е чуло вече по цял свят.

 

 

""

 

 

 

Източник: mymodernmet.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции