<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56077" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В Хасково трима души са със симптоми на китайския коронавирус

04 Февруари 2020
0 258

Трима пациенти със симптоми на коронавирус са настанени в Инфекциозното отделение на хасковската болница, пише Dir.bg. Те са се завърнали от чужбина и заради риска да са носители на опасния вирус, са изолирани до отхвърляне на диагнозата.

 

И от тримата пациенти са изпратени кръвни проби в Националната референтната лаборатория за изследване.

 

Двама от болните са семейство от Хасково, което е било на ваканция в Тайланд. При завръщането си миналата седмица са вдигнали температура. Те са насочени от личния лекар към болницата, като са приети миналия четвъртък. 

 

БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СЕ ПРИБРАХА ОТ УХАН, МИНАХА ПЪРВИТЕ ТЕСТОВЕ ЗА КОРОНАВИРУС (ВИДЕО)

 

Третият е мъж от Хасково, който на 22 януари се е завърнал от Шри Ланка, където е работил. В началото на февруари той се е почувствал зле, а рентгенът е показал пневмония. 

 

Според началника на Инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова не става дума за коронавирус, но са взети превантивни мерки.

 

 

В Хасково трима души са със симптоми на китайския коронавирус

 

 

По-рано днес стана ясно, че българи са напускали Китай без надлежни проверки за коронавируса. Информацията бе споделена пред БНР от сънародника ни Галин Георгиев, който е блокиран в един от китайските градове в най-тежко засегнатия от заразата район – провинция Хуабей със столица Ухан.

 

Георгиев смята, че това е ставало още преди да се вземат стриктните мерки от страна на китайските власти и изрази опасения, че България може да е закъсняла с поставянето на термокамера на Летище София.

 

 

В Хасково трима души са със симптоми на китайския коронавирус

 

 

КОРОНАВИРУС ИЛИ ГРИП. КАК ДА ГИ РАЗЛИЧАВАМЕ?

 

Днес стана ясно още, че белгийски гражданин, върнат от Китай в неделя с полет през Франция, е носител на новия вирус. Той е пътувал с евакуационния полет от Ухан, който излетя със закъснение и кацна във Франция. Със същия самолет са пътували и две български студентки, които се прибраха у нас. 

 

У нас българските студентки кацнаха на летище “София” на борда на военно-транспортния самолет “Спартан”, придружени по време на полета от екип на Военно-медицинска академия, съобщиха от МВнР. Те са под карантина във ВМА.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции