<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45678" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Газпром" разорява Русия, алармира енергийният експерт Михаил Крутихин

06 Декември 2019
0 1729

Енергийният експерт Михаил Крутихин заяви, че „Газпром“ разорява Русия, пише Клуб Z.

 

"Една от функциите му е да прехвърля държавни пари в джобовете на частни изпълнители като братята Аркадий и Борис Ротенберг и Генадий Тимченко, които строят неговите тръбопроводи", каза той пред радио „Свобода“.

 

Той посочи като доказателство газопровода „Силата на Сибир“ от Русия за Китай, който бе открит тържествено на 2 декември от президентите Си Цзинпин и Владимир Путин. От самото начало всички руски медии тръбели, че годишно ще бъдат изпращани по 38 милиарда кубика газ към Китай. Според официални документи на „Газпром“ обаче тази цифра ще бъде достигната едва след 10 години.

 

ЗАДАЧА С ДВЕ ТРЪБИ: ИНТЕРЕСЪТ НА "ГАЗПРОМ" ИЛИ НА БЪЛГАРИЯ?

 

Според Крутихин, трябва да бъдат разработени две находища – Чаяндинското и Ковиктинското. Едва тогава може би цифрата може да бъде докарана до обещаната към 2028 г.

 

Отделен въпрос е трябва ли му на Китай този газопровод. Освен това подписаният между Москва и Пекин през 2014 г. документ за газопровода изобщо не е договор. Той просто е бил поредният меморандум за разбирателство. Руската делегация едва убедила китайците той да бъде наречен договор.

 

ПУТИН ПОСТАВИ "НЕУМОЛИМ УЛТИМАТУМ" НА БЪЛГАРИЯ ЗА "ТУРСКИ ПОТОК"

 

Много пари за нищо са били хвърлени и за „Южен поток“, за чийто провал Путин през 2014 г. обвини България, добави още Михаил Крутихин. Същото се случва и със „Северен поток 1“, койо работи едва с 60 на сто от мощностите си заради антимонополните правила на ЕС.

 

Същото очаква и „Северен пноток 2“, прогнозира енергийният експерт.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции