<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39979" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мегън Маркъл ...

Глобяват с 395 000 долара американско комедийно шоу, имитирало сигнал за бедствие в ефир (видео)

16 Август 2019
0 2921

Глоба от 395 000 долара ще трябва да плати ток шоуто на Джими Кимел, което се излъчва  по телевизия АBC , защото имитирало президентския сигнал за тревога в ефир, съобщава ВВС.
 

 

 

""

 

 

Шоуто повторило три пъти предупредителния сигнал по време на кратък скеч, подигравайки се на системата за предупреждение. В същия ден, в който е излъчена програмата, сигналът бил официално тестван в цялата страна. 

 

 

""

 

 

Като част от техническия тест над 200 милиона мобилни телефона в САЩ получили съобщение „Предупреждение от президента“.
 

 

Системата за предупреждение, която е предназначена да известява за големи заплахи като ракетни атаки, природни бедствия и терористични актове, се управлява от Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (Fema). В случай на национална извънредна ситуация президентът на САЩ Доналд Тръмп има отговорността да нареди на агенцията да активира системата за предупреждение.
 

 

 

""

 

Чрез симулация на предупредителния тон, шоуто на Джими Кимел нарушило правилата за излъчване, обявиха от Федералната комисия за съобщения в САЩ.
 

Съгласно правилата на телевизионните оператори е забранено да имитират предупредителната система, "за да се избегне объркване сред хората".
 

 

ABC призна, че е излъчила сигнала на 3 октомври 2018 г., но са смятали, че „използването на сигнала е допустимо“. В изявление телевизията обяви, че приема "сериозно спазването на регулаторните норми". От ABC се съгласили да не излъчват отново сигнала за бедствие.
 

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции