<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Серия от атен...

Горили позират за селфита на горски рейнджъри (видео и снимки)

21 Април 2019
0 7852

Симпатични горили от националния парк Вирунга в Конго, част от световното наследство на ЮНЕСКО, с удоволствие позират за селфитата на горските рейнджъри, които ги пазят от бракониери. Това разказва сайтът Ladbible.com.

 

Според сайта на парка, мястото е сериозно засегнато от въоръжените конфликти през последните две десетилетия.

 

"Вирунга се пази от отдаден екип от 600 рейнджъри", пише в него. "Тези местни мъже и жени минават през интензивно обучение, рискуват ежедневно живота си, за да опазват изключителната дива природа на парка, в това число и последните в света сериозно застрашени от изчезване планински горили."

 

Но докато работата на рейнджърите е сериозна и опасна, изглежда, че те все пак намират време да изградят силна връзка с горилите, заради които си рискуват главите, като се забавляват заедно с тях, позирайки за снимки. 

 

""

 

Горилите, както забелязвате, са абсолютно естествени в държанието си.

 

Във фото, споделено по-рано тази седмица, озаглавено "Още един ден в офиса", рейнджър си прави селфи с две от горилите на парка – Ндакаси и Матабиши – които стоят зад него, пъчейки нарочно гръдния си кош.

 

Друга снимка, наречена "Семеен портрет", направена миналата година, също показва рейнджъра Патрик Садики с Ндакаси и Матабиши

 

""

 

 

Разбира се, животните може и да трябва да поработят още малко върху позирането си, но в крайна сметка се справят доста добре!

 

 

""

 

Кадрите са страхотни, но също така чудесно напомнят, че за хората, които работят здраво, за да защитават горилите в националния парк, "денят в офиса" не е точно онзи, с който повечето от нас са свикнали.

 

Източник: Ladbible.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции