<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гришо: Горд съм от играта си, продължавам напред!

27 Януари 2017
0 25948

След приключването на мача между Григор Димитров и Рафаел Надал и двамата казаха по няколко думи за играта.

 

Григор Димитров определи представянето си в полуфинала на Откритото първенство на Австралия като добро. Гришо каза, че е разочарован от поражението, но горд от играта си.

 

"Никога не е лесно да загубиш такъв мач, но съм доволен от много неща. Оставам с положително чувство и високо вдигната глава. Рафа заслужи успеха си, защото е страхотен боец. Аз също мога да кажа смело, че оставих сърцето си на корта. Чувствах се добре през целия мач. Дори в петия сет, усещах че имам енергия за още. Със сигурност съм разочарован, но не трябва да искам прекалено много. Записах втори полуфинал в турнир от Големия шлем. Имам план и ще продължавам да го следвам. За мача също – знаех какво трябва да правя във всеки един момент и бях пределно концентриран. Поздравявам Роджър и Рафа за класирането им на финал. Мачът им ще бъде страшно интересен", завърши Гришо. 

 

Рафаел Надал не бе на себе си от радост след победата. "Не мога да опиша емоциите – ранните шансове, трудностите в края. Григор игра невероятно. Това беше страхотен мач. Чувствам се доволен, радостен съм че бях част от такъв мач. Публиката беше просто невероятна. Благодаря ви много за подкрепата през тези две седмици", бяха първите думи на Рафа след успеха му.

 

"Когато имаш тежки моменти, както миналата година за мен, просто се изисква време, за да постигнеш нивото, което си имал. След като се наложи да пропусна време заради контузия, беше трудно да се върна. Прекарах месец и половина вкъщи и честно казано не съм си мечтал, че още във втория си турнир ще съм на финал на Australian Open. Чувствам се късметлия, че съм тук", добави Надал.

 

На финала испанецът ще играе с най-големия си съперник през годините – рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер. "Надявам се да се възстановя. За мен да играя с Роджър е привилегия. Хубаво е, че ще имаме още един шанс да се изправим на финал в Големия шлем. След миналата година, когато и двамата имахме проблеми, не съм вярвал, че това ще се случи. Бях с Роджър на откриването на академията ми в Майорка и мога само да му благодаря за този жест. Очакваше се да направим един демонстративен двубой, но тогава той имаше проблем с коляното, аз с китката. Разменихме няколко удара с децата, а ето ни сега двамата на финала тук в Австралия", каза още Надал.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции