<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35780" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Да напуснеш Невърленд" и тъмната страна на Майкъл Джексън

14 Март 2019
0 4834

Новият документален филм на HBO разказва за двама млади мъже – Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, които твърдят, че са жертви на Майкъл Джексън и че той многократно е блудствал с тях, когато са били деца. 

 

"Да напуснеш Невърленд" на режисьора Дан Рийд представя тяхната история и гледната точка на семействата им.

 

Уейд Робсън среща Майкъл Джексън за първи път, когато е едва на пет години, след като печели състезание по танци. Робсън бил негов голям фен и семейството му и Джексън се сприятелили дотолкова, че само две години по-късно те се местят в Лос Анджелис.

 

За Уейд това било като да има истински магически приятел, с когото можели да правят каквото поискат.

 

10-годишният Сейфчък среща Майкъл Джексън, докато двамата се снимат заедно в реклама на Пепси през 1987 година. Точно както семейството на Робсън и семейството на Джеймс било омагьосано от щедростта, гостоприемството и чарът на суперзвездата. 

 

С треперещи ръце, той дори показва и кутия пълна с бижута, които Джексън му давал в замяна – включително и пръстенът за измислена от тях сватба, на която разменили обети за вечна вярност. 

 

Робсън и Сейфчък описват преживяванията си в имението "Невърленд" по един и същи начин – в стаи, оборудвани със система от звънци, които служели за предупреждение. 

 

Джексън също така им казвал, че родителите им са зли и че ще отидат в затвора, ако някой разбере за случващото се.

 

Твърденията на двамата мъже за това какво е трябвало да правят, емоциите им  и подробните детайли са толкова убедителни, че човек трудно ще повярва, че са изфабрикувани.

 

Приживе Майкъл Джексън многократно беше обвиняван в това, че е блудствал с деца в имението си "Невърленд", като първото дело срещу него беше заведено през 1993 година.

 

През 1994 година певецът реши съдебния спор със семейството, като им изплати 22 милиона долара и обяви, че е жертва на фалшиви обвинения от хора, които се възползват от него, за да правят пари.

 

По-късно, през 2003 г., разследването срещу изпълнителя беше възобновено, след като той призна, че често при него остават деца с преспиване. Тогава той заяви, че в това няма нищо сексуално.

 

През 2005 година Джексън беше окончателно оправдан, след като адвокатът му обеща, че звездата повече няма да споделя леглото си с млади момчета.

 

Дали ще повярвате на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък не е толкова важно, тъй като Майкъл Джексън вече не е измежду живите. 

 

Близки на Джексън наричат филма "скандален и жалък опит да се експлоатира името му”, а също така се среща и широко неодобрение в интернет.

 

Имайки предвид всички факти обаче е трудно да се избегне заключението, че Кралят на попа, който открито признаваше, че е споделял леглото си с деца и бе преследван от обвинения за блудства през последните 15 години от живота си, не е правил точно това, което двамата мъже описват.

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции