<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=20175" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова проверк...

"Да поведем България към здраве!"

25 Декември 2015
0 46478

"От една пълна година ние вече променяме Велико Търново. Над 100 проведени тренировки на открито без нито един лев, изискан от никого. Хиляди се присъединиха. Търново отново ще е Велико! В тези дни на размисъл е моментът да покажем на цяла България, че промяната може да се случи! Бъдете съпричастни и споделете за нашата мисия, а защо да не излъчите и тези смислени кадри. Благодарим Ви!"

 

Това пишат до нас ентусиастите от ТърновоRUNS. Ние бихме желали да ви представим тяхната инициатива и да им благодарим, че променят реалността към по-добро.

 

ТърновоRUNS е най-голямата търновска организация за групови безплатни тренировки. Хората, които се включват, бягат за здраве, правят походи из региона, фитнес на открито, упражнения на лостове и др.

 

"Това е място за всеки: от най-бързия до най-бавния, от най-силния до най-слабия, от най-тежкия до най-лекия, от най-знаещия до този с желание за нови познания", пишат хората от ТърновоRUNS във Фейсбук. Ето какво споделят те на въпроса защо правят всичко това:

 

"Защото цифрите говорят сами по себе си и те описват една меко казано трагична ситуация. По доклади на ЕС: 78% от българите не извършват никаква спортна физическа активност. При мъжете и жените над 60 г. от 60 до 70% страдат от сърдечно-съдови заболявания. Ние сме номер 1 в ЕС по изпушени цигари от глава на населението. Не би било преувеличено, ако ситуацията се опише като трагикомедия "на живот или смърт", защото тя е буквално такава. Времената на родопската баба столетница отдавна отминаха и бяха заменени от дебели кореми и отровени тела, било то мъжки или женски. Вина трябва да търсим единствено у себе си и избора, който правим. Ние причиняваме на себе си това, което и друг не може да ни го стори." 

 

"Да поведем България към здраве!", възкликват от ТърновоRUNS.

 

Вижте още:

 

И БАБИТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ

 

ДА ВЛАДЕЕШ ТЯЛОТО СИ ПЕРФЕКТНО

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции