<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Да се строи паркинг в Борисовата градина предвижда проектът за стадион на ЦСКА (снимки)

29 Май 2019
0 1550

Нов паркинг в Борисовата градина предвижда третият вариант на проект за нов стадион на ЦСКА. Спортното съоръжението ще бъде с капацитет от близо 28 000 души, за част от които се предвижда да има къде да оставят автомобилите си.

 

 

""

 

 

 

Клубът уточнява отново, че проектът е в начален етап от задвижването му, а скиците, които днес бяха публикувани в сайта на клуба, са "идейни предложения за стадион на ЦСКА".

 

 

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРОИ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА, СПОРЕД ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ

 

 

Паркингите и прилежащата инфраструктура нямало да оказват влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка, уверяват от клуба. Но все пак това означава усвояване и асфалтиране на зелени части от парка, както и увеличаване на автомобилния поток в района, притесняват се запознати с проекта.

 

 

ЩЕ СТРОЯТ ТРИ НОВИ СГРАДИ В "БОРИСОВАТА ГРАДИНА", СИГНАЛИЗИРА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК

 

 

Настоящият стадион на ЦСКА – "Българска армия", е построен през 1967 г. и е открит под името "Народна армия".

 

""

 

 

ПЛАНЪТ ЗА БОРИСОВАТА ГРАДИНА В СОФИЯ ПРЕДИЗВИКА НОВИ ОБЩЕСТВЕНИ СПОРОВЕ

 

 

На пети юни официално ще бъде представен т.нар. подробен устройствен план (ПУП) на най-големия парк в столицата – Борисовата градина.

 

 

Граждански сдружения, природозащитници, общински съветници от опозицията се обявиха против документа и видяха в него заплаха за целостта на парка и за зелените площи. Засегнати се почувстваха и големите собственици в парка, по-конкретно спортното министерство, клубовете и министър Красен Кралев. Той заяви, че проектодокументът пречи на подкрепените от него планове за мащабно строителство – на нова версия на несъществуващия вече стадион "Юнак" и за модернизация на националния стадион и стадион "Българска армия".

 

По отношение на стадионите планът позволява "модернизация", но без промяна в параметрите на застрояване. Тук се крие и една от бъдещите възможни най-сериозни заплахи за парка. "ЦСКА – София" обаче представя идейни планове за реконструкция на стадион "Българска армия", които де факто представляват изграждане наново.

 

 

""

 

 

От клуба засега не са подавали планове към общината, но строителство от подобен мащаб в средата на парка ще е сериозно предизвикателство към средата наоколо. 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции