<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха н...

Два материала на “Господарите” са номинирани за годишните награди на фондация “Биоразнообразие” (видео)

13 Октомври 2020
0 3149

Два материала на gospodari.com попаднаха в селекцията на Българска фондация “Биоразнообразие” за годишните награди за най-добър журналистически материал, свързан с опазване на българската природа и климатичните промени.

Сред останалите номинирани са авторитетни и уважавани медии като бТВ, Дневник, Свободна Европа, Биволъ, Дарик радио, БНТ, Капитал и други.

Ето как e представена нашата работа в сайта на фондацията:

Господарите (бившите “Господари на ефира”)

Бившите „Господари на ефира“ загубиха „ефира“, но не и непримиримостта си, желанието си винаги да откликват на сигналите на онеправданите и търсещите справедливост и да изобличават беззаконията и злоупотребите в нашата страна. В новото си амплоа като „Господари на уеба“ или „Господари.ком“ те отново печелят симпатиите и доверието на хиляди. В своя неповторим стил и ирония и през изминалия период май 2019 – май 2020 те показваха най-наболелите проблеми, свързани със злоупотребите с природата и смело осмиваха нелепите изказвания и поведение на българските управляващите.

Първият материал, избран за номинация, е репортажът на репортерката ни Виктория Симеонова Гъст черен дим се извива от комин на ТЕЦ “Русе-Изток”.

Два материала на &#8220;Господарите&#8221; са номинирани за годишните награди на фондация &#8220;Биоразнообразие&#8221; (видео)

Вторият е авторското ни видео, провокирано от участие на вицепремиера Валери Симеонов в телевизионно студио, в което той заяви, че в страната ни има твърде много защитени територии, а ВЕЦ-овете, които често стават причина за водни кризи и пресъхване на реки, не трябва да бъдат спирани. Можете да си го припомните и от видеото горе или от следващия линк:

Валери Симеонов към Зелените: Рекетьори

Два материала на &#8220;Господарите&#8221; са номинирани за годишните награди на фондация &#8220;Биоразнообразие&#8221; (видео)

Благодарим на фондация “Биоразнообразие” за оценката и добрите думи към нас, а на всички вас обещаваме, че никога няма да се примирим с нелицеприятното състояние, в което се намира държавата ни и ще продължим да се борим за по-чист въздух, опазване на природата и прекратяване на злоупотребите, облагодетелстващи едни, но вредящи на всички останали.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции