<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37042" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Две жени направиха фотобомба на вицепремиера на Италия Матео Салвини, като се целунаха в кадър с него

04 Май 2019
0 1089

Две жени направиха фотобомба (да направиш нещо в чужда снимка без съгласието нa снимащия се – бел.ред.) на крайно-десния и анти-ЛГБТ вицепремиер на Италия Матео Салвини, с еднополова целувка, съобщава The Guardian.

 

По време на предизборно събитие в Калтанизета, Гая Паризи и Матилде Ризо се приближили към Салвини за селфи. Но докато Салвини се подготвял да се усмихне за кадъра, му е бил направен капан от двете жени, които са се целунали, докато камерата ги снима.

 

Целувката е знак на протест срещу Салвини, който наскоро подкрепи Световния Конгрес на Семейството, проведен във Верона през март, прокламиращ крайни анти-гей, анти-феминистки и анти-аборт убеждения.

 

""

 

Салвини тогава обяви, че правителството на Италия ще защитава правото на децата да имат "майка и баща" и добави: "Докато аз съм министър, утробите под наем на практика не съществуват – ще бъдат смятани за престъпление!"

 

В интервю пред италианския сайт Giornalettismo, жените обясниха, че идеята да предизвикат Салвини с еднополова целувка им е дошла именно от решението на Салвини да подкрепи публично крайно-десния конгрес във Верона.

 

""

 

"Ние постигнахме целта си – хората чуха за протеста ни и това е важно!", казаха Гая и Матилде.

 

Това не е първият път, в който някой тролва Салвини по време на събитие с него. Миналия февруари 15-годишен от Сардиния приближи министъра, който обича да позира за селфита с привърженици. В момента, в който момчето застана до вицепремиера, той записа видео-селфи, в което му зададе въпрос относно обвиненията, че Лигата, на която той е лидер, е откраднала 49 милиона евро от държавата. Салвини тогава отмина без да отговори.

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции